3η θέση για την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων

0
15

Με μία ακόμη μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η νεανική ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ από το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων κορασίδων που διεξήχθη στο Φιλίππειο της Θεσσαλονίκη. ​

Η 3η θέση που κατέκτησε στη σημαντικότερη διοργάνωση που διεξάγει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της επιτυχίας τους. Μία θέση η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΣΑΧ – ΣΑΜΑΡΙΑ επιμένει στη λογική να εμπιστεύεται και να αξιοποιεί τα ταλέντα της πόλης μας αγωνιζόμενη πάντα με αθλητές που αναδεικνύει μέσα από τα τμήματα υποδομών της. ​

Αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ δεν είναι μόνο η 3η θέση που κατέκτησε σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση αλλά και η διαχρονικότητα των επιτυχιών της!

Το πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται για δωδέκατη χρονιά και η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κατάφερε να βρίσκεται στο βάθρο για εννιά συνεχόμενα χρόνια κάτι που καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει μπορέσει να πετύχει. Σίγουρα η διαχρονικότητα των επιτυχιών αυτών αναδεικνύει και το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται επιβραβεύοντας ταυτόχρονα την εμμονή της να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών της πόλης μας!

Στους αγώνες συμμετείχαν οι 20 κορυφαίες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα με εξαμελείς συνθέσεις οι οποίες προκρίθηκαν από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα που διεξήχθησαν σ’ όλες τις ενώσεις. Από την Κρήτη εκτός της ομάδα της ΣΑΧ – ΣΑΜΑΡΙΑ συμμετείχε και η ομάδα του ΟΦΗ που κατέκτησε την 9η θέση. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Νίκαιας και τη 2η η ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκαν οι: Πατρελάκης Ευάγγελος, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Αντωνιουδάκης Γιώργος, Σαράφης Ραφαέλ, Καραβιτάκη Ευαγγελία και Καραβιτάκη Αντωνία.

Καθοριστική η συμβολή για άλλη μια φορά της ΕΤΑΝΑΠ – ΣΑΜΑΡΙΑ που βρίσκεται κοντά σε κάθε προσπάθεια των αθλητών της ΣΑΧ, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στην εκπλήρωση αυτών των επιτυχιών.