Ακόμα μία διάκριση για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη

0
16

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης ενδεχομένως να είναι ο μοναδικός στην ακαδημαϊκή κοινότητα που ανακηρύσσεται συνεχώς σε επίτιμο καθηγητή πανεπιστημίου της χώρας. 

Αυτή τη φορά αναγορεύθηκε σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρύτανης Παναγιώτης Καλδής, ο πρόεδρος του Τμήματος Απόστολος Γιοβάνης, ο κοσμήτορας της Σχολής Αθανάσιος Σπυριδάκος, ενώ τον τιμώμενο παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης. Ο κ. Ζοπουνίδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων και τις Εφαρμογές της στο Χρηματοοικονομικό Μάνατζμεντ.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης με δείκτη στο Google Scholar 15723, βρίσκεται στην 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στο επιστημονικό πεδίο Decision Analysis.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας τού έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων:

1. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

2. Το 2000 του απονεμηθεί το Βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute.

3. Το 2009 κέρδισε το βραβείο της Emerald Literati Network.

4. Το 2018 το Διεθνές Περιοδικό EJOR (Elsevier) τον βράβευσε ως Outstanding Contribution in Reviewing.

5. Το 2012 του απονεμήθηκε βραβείο για τη μακροχρόνια ερευνητική συνεισφορά του στον τομέα Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Λήψης Αποφάσεων από το Ecole Superieure de Commerce de Paris Europe.

6. Η Διεθνής Εταιρεία Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων του απένειμε το 2013 το Edgeworth-Pareto Award για την πολυετή επιστημονική προσφορά του στο χώρο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια.

7. Το 2015 το Audencia Business School του απένειμε το βραβείο για τη συνεισφορά του στη Διοικητική Επιστήμη και τη Λήψη Αποφάσεων.