Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν

0
19

Η ανατολική Κρήτη μετράει για μια ακόμη φορά τις πληγές της από το νέο κύμα κακοκαιρίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: 

 Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Οι μεγάλες κατολισθήσεις, οι καθιζήσεις δρόμων, ο κίνδυνος κατάρρευσης γεφυρών, οι γεωργικές καλλιέργειες που έχουν θαφτεί κάτω από το νερό και κυρίως η εικόνα των εγκλωβισμένων συμπολιτών μας, καταδεικνύουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο το μεγάλο πρόβλημα υποδομών που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Η Κρήτη, με την τόσο μεγάλη συνεισφορά στην εθνική οικονομία, παραμένει αθωράκιστη απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων έχουν μείνει πίσω. Και ευθύνες για αυτό έχουν όσοι άσκησαν διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια.

Η ώρα αυτή, ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Και να αναλογιστούμε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας στις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που παλεύουν για την προστασία και ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών μας. Θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν. Με ενότητα, ανθρωπιά, σοβαρότητα και ευθύνη.