Αναφορά κατέθεσε ο Πολάκης για τα ΕΛΤΑ Χανίων για «γαλάζια» προαγωγή;

0
144

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατέθεσε σήμερα προς το Προεδρείο της
Βουλής για τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη, όπως είχε δεσμευτεί
πρόσφατα σε συνάντησή του στα Χανιά με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ., το μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου «Αναφορά» συνοδευόμενο από την καταγγελία της 15ης Ιανουαρίου 2020 του Δ.Σ. των εργαζομένων προς τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛ.ΤΑ. κ. Δ. Τοβίλ.

Η καταγγελία των εργαζομένων μιλάει για παράτυπη και καταχρηστική προαγωγή υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ. Χανίων χωρίς τα απαραίτητα προσόντα σε θέση Προϊσταμένου, αγνοώντας ταυτόχρονα αίτηση άλλου υπαλλήλου που πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ίδια θέση.

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ. Χανίων αναρωτιέται για την
σκοπιμότητα αυτής της απόφασης, που όπως αναφέρει «ούτε νόμιμη είναι, ούτε ηθική», αναφέρεται σε ενδεχόμενο έξωθεν (πολιτικής;) παρέμβασης και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

«Από την πλευρά μας και ιδιαιτέρως αν αποδειχτεί πολιτική σκοπιμότητα σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπούμε σε περιπτώσεις κυβερνητικής ρεβανσιστικής επέλασης στον κρατικό μηχανισμό. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι«, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της κοινοβουλευτικής Αναφοράς.

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ ​
για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Καταγγελία Δ.Σ. εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Ν. Χανίων για παράτυπη και καταχρηστική
απόφαση του Γεν. Δντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛ.ΤΑ. σχετικά με προαγωγή υπαλλήλου σε
θέση προϊσταμένου»

Ο Βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης καταθέτει προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη αναφορά, με την επισυναπτόμενη επιστολή καταγγελίας του Δ.Σ. εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Ν. Χανίων, με θέμα: «Καταγγελία», στην οποία αναφέρεται σε παράτυπη και καταχρηστική απόφαση του Γεν. Δντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛ.ΤΑ.

Επισυνάπτεται η επιστολή καταγγελίας Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2020

Ο καταθέτων Βουλευτής – Παύλος Πολάκης»