«Άναψε» το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο – Άρχισε και επίσημα η εορταστική περίοδος στο Ηράκλειο

0
40

Η φωταγώγηση μιας συστάδας δέντρων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Ελευθερίας, σήμανε και επίσημα το βράδυ του Σαββάτου την επίσημη έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου στην πόλη.

Ο Δήμαρχος, λίγο μετά τις εννιά το βράδυ, έδωσε το έναυσμα για τη φωταγώγηση μιας συστάδας Χριστουγεννιάτικων Δέντρων, στην καρδιά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», το οποίο είχε ανοίξει τις πύλες του από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και αναμένεται να αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Η βραδιά περιελάμβανε επίσης χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου, εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα αλλά κυρίως πολύ κέφι από τον κόσμο που μέτρησε αντίστροφα, μαζί με τον Δήμαρχο, για την φωταγώγηση των δέντρων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΗ, καθώς και όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», τόνισε: «Το “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο” έχει εξελιχθεί πια σε θεσμό για το Ηράκλειο, τον οποίο περιμένουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, προκειμένου να μπουν στο πνεύμα των εορτών, χιλιάδες άνθρωποι. Και το φετινό πρόγραμμα του “Κάστρου”, με τις πολλές και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καθώς και με την πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει, με ελεύθερη είσοδο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Οι οποίοι συνήθως είναι τα παιδιά. Αν και μέσα στο “Κάστρο”, όλοι μπορούμε να γίνουμε και πάλι παιδιά!

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους. Και μην ξεχνάτε κάτι που έχω πει και άλλες φορές: όσο είμαστε μαζί, όσο έχουμε ο ένας τον άλλο, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε». Χρόνια Πολλά»!
Αμέσως μετά τη φωταγώγηση, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης, ενώ στη σκηνή βρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Ακολούθησε συναυλία με τους «Alan Dalon».