Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διοργάνωση του σπουδαίου διεθνούς μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά 2019» και οι διοργανωτές γνωστοποίησαν την ύπαρξη σπουδαίων ονομάτων σε δύο ακόμη αγωνίσματα.

0
23

Στη σφυροβολία ανδρών μία από τις συμμετοχές είναι αυτή του Χανιώτη Μιχάλη Αναστασάκης, ο οποίος θα είναι από τα κυρίαρχα πρόσωπα του μίτινγκ, στοχεύοντας να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν. 

Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος ο Βρετανός Νικ Μίλερ, που προέρχεται από βολή στα 73,62μ. στο Χάλε (όπου συμμετείχε και ο Μ. Αναστασάκης) και στοχεύει σε βολές πάνω από τα 76 μέτρα. «Παρών» και ο Ρώσος Ντένις Λουκιάνοφ, που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο (78,97μ.).

Ακόμη θα συμμετάσχουν ο Ρώσος Βεβγκένι Κοροτόβσκι, που ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων, στο Σαμορίν, με 76,33μ. αλλά και ο Ούγγρος Μπενς Πάτστορ με φετινή επίδοση 74,06.

Στον ακοντισμό γυναικών δεσπόζει η παρουσία της Ελίνας Τζένγκο, που προέρχεται από τη μεγάλη βολή στα 61,48, στο μίτινγκ του Χάλε, επίδοση η οποία αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ίδια κατηγορία. Θα συμμετάσχουν ακόμη η Ανέτε Κοτσίνα (Λετονία) με μετάλλια στο Παγκόσμιο Κ18 (2013) και στα Ευρωπαϊκά Κ20 (2015 – 2017), η Τσέχα Ιρένα Σεντίβα με ατομικό ρεκόρ φέτος 60,51 και η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών, η πρωταθλήτρια των συνθέτων, Σοφία Υφαντίδου, που έχει φετινή επίδοση 55,20.

athlitiko.gr