Απάντηση Μαργαρώνη σε Ροκάκη: "Όταν χάνεται η πλειοψηφία, χάνεται και η ψυχραιμία"

0
124

Απάντηση στην ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΒΕΧ κ. Αντώνη Ροκάκη, με αφορμή τα επεισόδια που σημάδεψαν την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, το βράδυ της Τετάρτης, δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώην Πρόεδρος και Β’ Αντιπρόεδρος του Οργάνου, κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

Στην απάντησή του ο κ. Μαργαρώνης αναφέρει:

Όταν χάνεται η πλειοψηφία, χάνεται και η ψυχραιμία και τότε κάποιοι καταφεύγουν σε γνωστές «συνταγές». Μόλις έγινε φανερό, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΧ, ότι η Διοίκηση έχει χάσει πια την πλειοψηφία, τότε ουσιαστικά διακόπηκε και η συνεδρίαση με τη γνωστή μεθοδολογία: παραβάσεις του κανονισμού, προκλήσεις και τελικά ένταση. «Θόρυβος» δηλαδή για να σκεπαστεί η ουσία.

Το δικό μας λάθος, να παρασυρθούμε σε τέτοιες αντιδράσεις, δεν θα επαναληφθεί, ακόμη κι όταν ακούγονται από τον πρόεδρο φράσεις όπως «θα σας πάω μέχρι το κόκκαλο». Η μειοψηφούσα διοίκηση, όμως, πρέπει να αλλάξει τακτική και να αντιληφθεί πόσο μεγάλωσαν οι ευθύνες όλων μας απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούμε.

Για να διοικηθεί χωρίς πλειοψηφία, πλέον, το ΕΒΕΧ έως τις επόμενες εκλογές απαιτείται κάτι παραπάνω από το μίνιμουμ συνεννόησης και συνεργασίας. Από τη μεριά μας, στην επόμενη συνεδρίαση (σε τρεις ημέρες) θα προσέλθουμε έχοντας επίγνωση αυτής της ευθύνης. Περιμένουμε να το δούμε και από την άλλη πλευρά.