Χ. Μαμουλάκης: Οι παραδοχές της ΝΔ για τα θετικά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, στον προϋπολογισμό του 2020

0
7

«Με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2020 στην Βουλή, ένα ακόμα κομμάτι της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ καταρρέει».Με αυτήν την δήλωση ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Χάρης Μαμουλάκης, σχολίασε τον προϋπολογισμό του 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Μαμαλουκάκη: 

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε, όπως έχω πει ξανά, τα μαθηματικά είναι πεισματάρικα και αμείλικτα. Δυστυχώς όμως, στον προϋπολογισμό του 2020 παρατηρούμε και αρκετά μελανά σημεία για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας που είναι ταυτόχρονα χαράς ευαγγέλια για λίγες, μεγάλες επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, μειώνεται ο φόρος των μερισμάτων στο 24 από το 28%. Και για να γίνει αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ΑΚΥΡΩΣΕ μια σειρά από μέτρα και ελαφρύνσεις που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η προκαταβολή φόρου στο 50 από 100%, η μείωση του ΦΠΑ στο 11 από το 13%, κ.α. Ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων καιμετεκλογικών πράξεων από τον κ. Μητσοτάκη, έχουμε και στο ποσοστό της ανάπτυξης, αφού είχε δεσμευτεί για ανάπτυξη της τάξεως του 4%, μετά τις εκλογές κατέβηκε στο 3% και τελικά, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι στο 2,8%.

Πολλές οι εκπτώσεις στις προσδοκίες που προεκλογικά καλλιέργησε ο κ. Πρωθυπουργός, δυστυχώς εις βάρος των πολλών!».