Χανιά: 82.000 ευρώ + 30.000 ακόμη σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου από την αρχή του έτους

0
137

Από την αρχή του έτους δαπανήθηκαν 82.000 € περίπου για πολιτιστικές δραστηριότητες και η νέα Δημοτική Αρχή ζήτησε να ενταχθούν στον κωδικό άλλες 30.000 €.

Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του ο κ. Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης δημοτικός σύμβουλος Χανίων, εκλεγμένος με την παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πρωτοπαπαδάκη:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 16/9 κληθήκαμε – κατά τη συζήτηση του δεύτερου θέματος – να εγκρίνουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2019 του Δήμου και ειδικά τον κωδικό (ΚΑ) που αφορά τη διοργάνωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου καθότι από την αρχή του έτους δαπανήθηκαν 82.000 € περίπου για πολιτιστικές δραστηριότητες και η νέα Δημοτική Αρχή ζήτησε να ενταχθούν στον κωδικό άλλες 30.000 €.

Και το ερώτημα που έθεσα στο όργανο είναι σε ποιες εκδηλώσεις και με ποιες διαδικασίες δαπανήθηκαν 82.000 €, ενώ επιπλέον επισήμανα ότι τίθεται θέμα αλλοίωσης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, δεδομένου ότι όταν σ’ ένα κωδικό του π/υ έχει προβλεφθεί ένα συγκεκριμένο ποσό και κατόπιν το αυξάνεις κατά 35%, τότε αλλοιώνεις το περιεχόμενο – πολιτικά – της αρχικής του στόχευσης που αφορά τον τομέα του πολιτισμού.

(ο κ.