Χανιά: Απεργούν οι εξωτερικοί φρουροί στις κλειστές φυλακές Αγυιάς | Τι διεκδικούν

0
874

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στις κλειστές φυλακές των Χανίων στην Αγυιά με την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό που διαθέτει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι εξωτερικοί φρουροί είναι οι μισοί από αυτούς που προβλέπεται στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας, ενώ έχουν υπό την εποπτεία τους τόσο τις κλειστές φυλακές όσο και τις αγροτικές της Αγυιάς, όσον αφορά την φύλαξη και τις μεταγωγές. 

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων γνωστοποιεί την απόφασή του να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων μετά από Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω ημέρες και ώρες Τετράωρες Προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας:

Oι Τετράωρες Στάσεις Εργασίας γίνονται για:

-Τεράστια έλλειψη προσωπικού (59 Εξωτερικοί Φρουροί από 93 όπως ορίζει το οργανόγραμμα για 2 Καταστήματα Κράτησης).

-Προσωπικό Ασφαλείας της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Χανίων ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της Ελλείψεως Προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας:

  1. Το Κεντρικό Θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων θα παραμείνει κλειστό και ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί κανένα επισκεπτήριο Συγγενών και Συνηγόρων Κρατουμένων, (Εξαιρείται η τροφοδοσία του Καταστήματος Κράτησης όπως επίσης και οι επισκέπτες θα μπορούν μόνο να αφήσουν πράγματα στους Κρατουμένους).
  2. Δεν θα εκτελεστεί καμία Μεταγωγή – Φρούρηση στα Δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στο Νοσοκομείο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του.