Χανιά: Εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη ζήτησε ο Ν. Καλογερής

0
49

Την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα, το μεταφορικό ισοδύναμο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Κρήτης, επισήμανε το Σάββατο από το λιμάνι της Σούδας, μιλώντας στην τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου «Κύδων Παλάς» των Μινωικών Γραμμών (δείτε εδώ), ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Ο κ. Καλογερής με την ευκαιρία της παρουσίας στην εκδήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέρθηκε στο θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

‘Οπως χαρακτηριστικά είπε:

«Θα ήθελα να πω -μιας που είναι εδώ και ο Υπουργός- πως είναι κρίμα μια τέτοια ωραία υποδομή να μην τη χαίρεται όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε όλοι ότι με την αύξηση των τιμών των ναύλων έχει αυξηθεί το κόστος μεταφοράς, με συνέπεια για μια οικογένεια με αυτοκίνητο να μην είναι και τόσο προσιτό, ενώ παράλληλα επιβαρύνεται και το κόστος μεταφοράς των αγροτικών μας προϊόντων, επομένως είναι ευκαιρία να βάλουμε για άλλη μια φορά το θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, διότι αν δείτε και τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί και για την Κρήτη. Η Κρήτη δεν είναι Εύβοια, η οποία συνδέεται με 5-6 πορθμεία με τον εθνικό κορμό. Είναι μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, να το βάλουμε αυτό το ζήτημα και να έρθουμε κι εμείς στην ίδια ευθεία με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες».