Χανιά: Καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων

0
31

Την «προσπάθεια εξαφάνισης της μοναδικής φωνής που αμφισβητεί επί της ουσίας τη γραμμή της πλειοψηφίας, της αδράνειας και του συμβιβασμού», από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ καταγγέλλει με σαββατιάτικη ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Κακό ξεκίνημα για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΕΕ από την πρώτη συνεδρίαση.
Μεγάλα λόγια για «νέα μέρα» και «συλλογική αντίληψη» και την ίδια στιγμή αποκλεισμός και προσπάθεια εξαφάνισης της μοναδικής φωνής που αμφισβητεί επί της ουσίας τη γραμμή της πλειοψηφίας, της αδράνειας και του συμβιβασμού.

Στο νέο συνεταιρικό προεδρείο που συγκροτήθηκε βιαστικά μετά τις εκλογές της 25/11/2018 χώρεσαν όλοι εκτός από τη φωνή αυτών (της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ) που εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μικρών επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων που έχουν χτυπηθεί άγρια από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Προκειμένου να εφαρμόσουν το σχέδιο αποκλεισμού, παραβίασαν ακόμα και το καταστατικό που οι ίδιοι μόνοι τους ψήφισαν πριν από 4 χρόνια. Απέκλεισαν από την εκλογή του προεδρείου τον συνδυασμό της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ παρά την καταστατική υποχρέωση για αναλογικό προεδρείο.

Μόνο «πρωτόγνωρη διαδικασία» όπως ισχυρίζονται, δεν είναι ο αποκλεισμός των αγωνιστικών δυνάμεων, έχουν προηγηθεί και τους έχουν διδάξει τέτοιες πρακτικές οι κάθε είδους κυβερνητικοί και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές εδώ και δεκαετίες.
Η πλειοψηφία του «ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» δεν δυσκολεύτηκε να τα βρει με τους υπόλοιπους του «ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ» ακριβώς γιατί όλοι συμφωνούν με τη πολιτική της πλειοψηφίας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όλοι γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος στην προσπάθεια τους να φτιάξουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα παλεύει, δεν θα διεκδικεί και θα κάθεται φρόνιμα στα τραπέζια του στημένου κοινωνικού διαλόγου.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ που με την ψήφο των συναδέλφων εξέλεξε 2 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΕΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας τσακίζει καθημερινά, κόντρα σε κάθε προσπάθεια αποκλεισμού. Καλούμε κάθε συνάδελφο έμπορο να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια της πλειοψηφίας να εξαφανίσει τη φωνή των αγωνιστικών δυνάμεων. Να είναι σίγουροι ότι τα σχέδιά τους δεν θα πετύχουν.