Χανιά: Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου πρέπει να είναι αντάξιοί του

0
223

Του Μανώλη Κονσολάκη

Οι χθεσινές «θλιβερές» εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΧ, μόνο τιμή δεν… περιποιούν, για το σύνολο των μελών του σώματος.

Με ευθύνη πρωτίστως της Διοίκησης του ΕΒΕΧ, η οποία επιμένει σε μία στρατηγική διχασμού του ΔΣ, χωρίς καν αυτή την ώρα να είναι βέβαιη ότι διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, μετά και την διαφοροποίηση (μαθαίνουμε) μελών της πλειοψηφίας, κάποιοι εκ των οποίων, απειχαν και από την τελευταία συνεδρίαση.

Με ευθύνη όμως και της αντιπολίτευσης η οποία έδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί αντάξια των περιστάσεων, διατηρώντας  τα μέλη της την ψυχραιμία τους, σε κρίσιμες στιγμές.

Και οι 31 όμως θα πρέπει να θυμούνται ότι δεν εκλέχτηκαν ούτε για να υπηρετήσουν προσωπικές στρατηγικές ούτε ατομικές φιλοδοξίες, αλλά για να «υπηρετήσουν» τους εκατοντάδες επιχειρηματίες του Νομού, σε στιγμές ιδιαίτερα δύσκολες, για το «επιχειρείν», μετά από μία δεκαετία κρίσης και οικονομικής ύφεσης.

Θα πρέπει να θυμούνται ότι υπηρετούν ένα φορέα με κύρος, θεσμικό συνομιλητή της εκάστοτε εξουσίας, τον οποίο στο παρελθόν έχουν «υπηρετήσει» σπουδαίες προσωπικότητες του «επιχειρείν» στα Χανιά.

Οι διαφωνίες και οι εντάσεις στις συνεδριάσεις, ενίοτε είναι θεμιτές, καμιά φορά και αναπόφευκτες.

Αυτό που δεν είναι θεμιτό, για την ακρίβεια είναι ανεπίτρεπτο, είναι κάποιοι να ξεπερνούν τα όρια, τις απαραίτητες «κόκκινες» γραμμές,  της κόσμιας και ευπρεπούς δημόσιας συμπεριφοράς

Χθες κάποιοι από τους 31, ξεπέρασαν αυτές τις «κόκκινες» γραμμές. Δεν έχουν σημασία ο λόγος, η αιτία ή η αφορμή. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για ενέργειες απολύτως καταδικαστέες . 

Κατακριτέα την ίδια ώρα, είναι η εμμονή της διοίκησης του φορέα, να μην προχωρά σε αναγκαίες εκ του νόμου ενέργειες, για να κλείσει «ανοικτά» θέματα, προφασιζόμενη διάφορες αστείες δικαιολογίες, μόνο και μόνο για να αφήνει «σκιές», για όσο περισσότερο διάστημα μπορεί, σε ότι αφορά τη διαχείριση που είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση.