Χανιά: Ολοκληρώθηκε η δίκη των 27 για το εμπόριο όπλων – Ποια η απόφαση του δικαστηρίου

0
263

Αθώους έκρινε τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων τους 27 κατηγορούμενους, εκ των οποίων και 3 αστυνομικοί, για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη  για το κύκλωμα εμπορίας όπλων, που ολοκληρώθηκε σήμερα έπειτα από πολλές αναβολές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δίκη 27 ατόμων με κατηγορίες σε βάρος τους για εμπόριο όπλων στα Χανιά.

Σύμφωνα με την στυνομία, η δράση της οργάνωσης φέρεται να συνδέονταν με άλλη οργάνωση που δρούσε σε Χανιά και Βόρειο Ελλάδα και η οποία διοχέτευε οπλισμό σε εγκληματικές οργανώσεις.

Στη ίδια υπόθεση εκδικάστηκαν και οι εμπρησμοί ενός αυτοκινήτου που ανήκει σε αρτοποιείο σε συνοικία των Χανίων αλλά και εμπρησμός σε καντίνα σε περιοχή της Κισσάμου.

Για την υπόθεση εμπρησμού του αυτοκινήτου ένα άτομο ομολόγησε την ενοχη του λέγοντας ότι έβαλε τη φωτιά καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης.

Μπορεί λοιπόν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το κατηγορητήριο για την παραπάνω κατηγορία να κατέρρευσε σα «χάρτινος πύργος», ωστόσο 8 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι, 7  εξ αυτών σε βαθμο πλημμελήματος και εις, στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί καλάσνικοφ, σε βαθμό κακουργήματος,

Όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν από την έδρα, η οποία αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, έχουν ανασταλτική μορφή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε Β’ βαθμό.