Χανιά: Παρουσίαση βιβλίου το ιστορικό καφέ «Κήπος»

0
30

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πετράκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος  της Εύας Μ. Μαθιουδάκη και του Κωστή Σχιζάκη «Ο φταίχτης» τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο ιστορικό καφέ «Κήπος».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων Βαρβάρα Περράκη.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η δικηγόρος Ευαγγελία Νικάκη.

Θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Πρώιμος, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κριτικός τέχνης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Κωστής Σχιζάκης

Περίληψη του βιβλίου

Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων «κόλπων» προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982.

Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;

Το μυθιστόρημα δύο συγγραφέων. Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι το τέλος.

Εύα Μ. Μαθιουδάκη

Η Εύα M. Μαθιουδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Αμβούργο. Εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη της νουβέλα Αυτός ο ένας, ο Αρίστος και το 2017 η συλλογή διηγημάτων Μικρά πείσματα. Άρθρα της για την ελληνική χλωρίδα δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Κωστής Σχιζάκης

Ο Κωστής Σχιζάκης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Ίδρυσε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με το οποίο ασχολείται καθημερινά από το 2006. Το 1988 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Τα παρά προσδοκίαν. Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Παλίμψηστο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.