Χανιά : Ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από επαγγελματικό καρκίνο| φωτο και video

0
584

Επαγγέλματα όπως οξυγονοκολλητές, βαφείς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε ουσίες που προκαλούν καρκίνο, τόνισε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Ο κ. Φιλόπουλος έδωσε το παρόν σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με το Ιστορικό Καφέ Κήπος με θέμα επαγγελματικός καρκίνος με ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΑΕ κο Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φιλόπουλος παράλληλα σημείωσε ότι ο κινητός μαστογράφος της ΕΑΕ, έχει έρθει στα Χανιά για να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες στον τακτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. 

Η απαγόρευση στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους προήλθε από την Αμερική από τους εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν για την έκθεση τους σε παράγοντες που προκαλούν καρκίνο, είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΕ. Ο κ. Φιλόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι την απαγόρευση δεν την προκάλεσα οι γιατροί που ξέρουν τι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Η Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού:

●Δήμος Χανίων: 25, 26, 27/1: Περιβάλλων χώρος Δημοτικού Κήπου

●Δήμος Πλατανιά: 28/1: Τσιράκειο Ίδρυμα, Σκινές, 29/1: Αύλειος χώρος Δημοτικού Καταστήματος, Γεράνι

●Δήμος Αποκορώνου: 30, 31/1: Αύλειος χώρος Δημοτικού Καταστήματος Βρυσών