Χανιά: Προεκλογικές συμφωνίες καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπορίου

0
26

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Αγωνιστική Συνεργασία Εμπορίου καταγγέλλει ότι  προεκλογικά έγιναν συμφωνίες με κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη προκειμένου να στηρίξουν την παράταξη «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο», στις πρόσφατες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που έδωσαν το παρόν στις εκλογές και υπερψήφισαν τις προτάσεις και θέσεις της αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων γυρίζοντας την πλάτη στις πιέσεις και τους εκβιασμούς αυτών που τρία χρόνια τώρα «έβγαζαν αφρούς» από την αγωνιστικότητα, τον προσανατολισμό και την δράση του ΕΣΧ.

Η αύξηση τόσο της συμμετοχής (από 276 ψηφίσαντες το 2015 , φέτος ψήφισαν 527), όσο και της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων (Από 138 ψήφους το 2015 φέτος πήγε στο 241) δεν είχε προηγούμενο. Αναδεικνύει την πλατιά αποδοχή και συσπείρωση που κατάφεραν οι αγωνιστικές δυνάμεις έχοντας όπλο έναν σύλλογο που από από-μαζικοποιημένος και χρεοκοπημένος, αναδείχτηκε σε -αυτόνομο οικονομικά- κέντρο αγώνα και υπεράσπισης των μικρών εμπόρων της πόλης μας.

Την ίδια ώρα όμως, πρωτοφανής ήταν η κινητοποίηση όλων αυτών που τόσο καιρό είχαμε απέναντί μας στην δράση που αναπτύσσαμε, και που ήθελαν τον ΕΣΧ να ξαναγίνει φερέφωνο και χειροκροτητής της κυρίαρχης πολιτικής που μας ξεκληρίζει. Πρώην Υπουργός (ο ίδιος αλλά και η ιδιαιτέρα του), Δήμαρχος, Τοπικοί σύμβουλοι, Κομματικοί μηχανισμοί διαφόρων αποχρώσεων, όλοι οι «ακομμάτιστοι» έδωσαν από κοινού τη μάχη με την παράταξη «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο» για να σταματήσουν την αγωνιστική πορεία του ΕΣΧ, αλλά και να βρουν στηρίγματα και συνεργασίες για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δεν το κατάφεραν όμως! Παρά την για μόλις 26 ψήφους αλλαγή της διοίκησης η αύξηση που κατέγραψαν οι αγωνιστικές δυνάμεις είναι πρωτοφανής! Η ισχυροποίηση των δυνάμεων της αγωνιστικής συνεργασίας Εμπόρων αποτελεί παρακαταθήκη για την δράση που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα, απέναντι:

• Στην απαίτηση για 8 – 32 Κυριακές ανοιχτά μαγαζιά που απαιτούν οι μεγαλέμποροι
• Στη φοροληστεία από το 1° ευρώ, τα χαράτσια κάθε είδους.
• Στο εκτόπισμά μας από την αγορά υπό τον ανελέητο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές.
• στον φόβο για πλειστηριασμό – κατάσχεση πρώτης κατοικίας κι εξοπλισμού για χρέη 500€ προς Δημόσιο – Ασφαλιστικά ταμεία-Δήμο.

Καλούμε όλους αυτούς που συστρατεύτηκαν μαζί μας στην κάλπη να συστρατευτούν και στην οργάνωση του αγώνα, ο οποίος θα είναι και πιο δύσκολος το επόμενο διάστημα με δεδομένη την αρνητική αλλαγή συσχετισμού στο ΔΣ του ΕΣΧ. Μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργαζομένους, τους μικρούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, να υψώσουμε μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης που να χωράει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς
Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανιων»