Χανιά: Σε σχολεία για τον αγιασμό ο Δήμαρχος | φώτο και video

0
112

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία των Χανίων χτύπησε το πρωί της Τετάρτης με πολλά χαμόγελα από τους μαθητές αλλά και προβληματισμός από γονείς και εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που πάντα υπάρχουν όπως για παράδειγμα τα κενά και τις ελλείψεις κυρίως στα ολοήμερα. 

Σε σχολεία της πόλης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος ευχήθηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά. Παρευρέθηκε στις 09:00 το πρωί στο 3ο – 4ο Γυμνάσιο στον Κουμπέ συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνη Βαρδάκη. Νωρίτερα ο κ. Σημανδηράκης είχε παρευρεθεί στον αγιασμό του 12ο – 18ο Δημοτικού Σχολείου στον Κουμπές συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χανίων, Νίκο Βλαζάκη. 

Στις 10.00, ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – ΚΑΠΝΚ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής,
Αντώνης Βαρδάκης και τον Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου, Νίκο Βλαζάκη, στις 10.30, βρέθηκε στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου (Πολυκλαδικό)με τον 
Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνη Βαρδάκη και στις 11.15, βρέθηκε στο Ειδικό Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου, συνοδευόμενος από τον 
Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνη Βαρδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για την προσπάθεια που έγινε από το Δήμο αλλά και μέσα από το Πρόγραμμα Φιλόδημος για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, μίλησε για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών συγκροτημάτων που θα ξεκινήσει του χρόνου, ενώ όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν από το Δήμο Χανίων καινοτόμα προγράμματα που θα υλοποιηθούν για πρώτη φορά σε σχολεία του δήμου με στόχο την διασύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mercredi 11 septembre 2019

 

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Βουρλάκης. 

Στον αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Σούδας το Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσουπάκης. 

Γενικό Λύκειο Σούδας
Γενικό Λύκειο Σούδας

Σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων αναφέρεται:

Σήμερα, Τετάρτη 11/9/2019, το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, το σύνολο των  Αντιδημάρχων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και μεγάλος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων παρευρέθηκαν στους Αγιασμούς σχεδόν όλων των σχολείων του Δήμου Χανίων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στο μήνυμα των εκπροσώπων του Δήμου Χανίων, εκτός από τις ευχές και την αυτονόητη διαχρονική στήριξη στο εκπαιδευτικό έργο, ανακοινώθηκε και η έναρξη των εργασιών του Δήμου Χανίων στο μεγάλο και πρωτοπόρο πρόγραμμα “Αμάλθεια”, που θα συνδέσει την Παιδεία με τον Πολιτισμό. Το πρόγραμμα αυτό θα συζητηθεί στις λεπτομέρειές του το επόμενο διάστημα.