Χανιά: SOS εκπέμπει το κέντρο της πόλης-Ακούει κανείς;

0
312

 Με αφορμή τον βανδαλισμό της προτομής του γιατρού Ανδρέα Αναγνωστάκη, το βράδυ της Κυριακής, επανέρχεται στην επικαιρότητα το σοβαρό πρόβλημα ανομίας στην Πλατεία Μαρκοπούλου,αλλά και γενικότερα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς,  στο κέντρο της πόλης των Χανίων. 

Μεθυσμένοι, άστεγοι, καυγάδες, μαχαιρώματα, βανδαλισμοί, βαποράκια, επιθέσεις αδέσποτων ζώων σε ανυποψίαστους πολίτες κλπ, επεισόδια που συμβαίνουν κατά καιρούς, έχουν δημιουργήσει ένα  κανονικό γκέτο, στο πιο κεντρικό και επισκέψιμο σημείο της πόλης.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και πολλαπλώς καταγεγραμμένο από τα ΜΜΕ,  τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και στις Αστυνομικές αρχές.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, έχουν γίνει και γίνονται κατά καιρούς προσπάθειες αστυνόμευσης, οι οποίες όμως είναι φανερό ότι δεν επαρκούν.

Όπως προφανώς και δεν επαρκούν και κάποιες οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής προς την Αστυνομία, για να αυξήσει την Αστυνόμευση. 

Η περιοχή της Δημοτικής Αγοράς μαζί με τις τρεις πλατείες της που βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου, την κεντρική, την πλατεία Μαρκοπούλου και την πλατεία Χορτατζών, είναι φανερό ότι χρειάζεται μόνιμη αστυνόμευση.

24 ώρες το 24ωρο και ιδικά τις βραδινές ώρες.

Διαφορετικά η κατάσταση δυστυχώς θα είναι επιδεινούμενη συνεχώς και πολύ φοβόμαστε ότι κάποια στιγμή το κέντρο της…όμορφης πόλης μας, θα καταστεί επικίνδυνο και αδιάβατο για τους  πολίτες της.  

Μανώλης Κονσολάκης