Χανιά: Σοβαρά προβλήματα στο Νομό από τη σφοδρή κακοκαιρία| φωτο

0
3429

Μία πολύ δύσκολη νύχτα πέρασε ο Νομός Χανίων εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, η οποία προκάλεσε πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, δέχτηκε πάνω από 20 κλήσεις τη νύχτα για αντλήσεις υδάτων και απομάκρυνε δέντρα που είχαν πέσει στο οδόστρωμα σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία στο ΒΟΑΚ, μεταξύ Βαμβακόπουλου και Μουρνιών.

Στο Καστέλι ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου σε συνεννόηση με την Π.Ε. Χανίων αποφάσισαν ότι ο δρόμος από Τοπόλια έως και Μύλους της Τ.Κ. Βλάτους θα παραμείνει κλειστός, μέχρι νεοτέρας, λόγω των κατολισθήσεων και του μεγάλου όγκου νερού που έχει συσσωρευτεί, εντός της Σήραγγας Τοπολίων.

Στο ΒΟΑΚ σημειώθηκε κατολίσθηση στο ύψος του Αφ. Φανουρίου, ενώ στα Μεσκλά μία μικρή αποθήκη που χρησιμοποιούνταν ως μάντρα φύλαξης ζώων κατέρρευσε.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 50χρονου, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ειδοποίησε το γιο του με το κινητό του τηλέφωνο ότι το αυτοκίνητο του έβαλε νερά και αναποδογύρισε. Τελικά ο 50χρονος επέστρεψε  αργά το βράδυ στο σπίτι του, καλά στην υγεία του.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, σε ανάρτησή του αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Οι παρακάτω δρόμοι Επαρχιακοί και Δημοτικοί έχουν ´´κλείσεί´´ ή έχουν σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριας.
Ο δρόμος από Χλιαρό προς Ορθουνι, από λάκκους προς Καρανου, στη τοποθεσία Καλό Νερό στο επαρχιακό δρόμο προς Πρασέ, ο επαρχιακος(πάνω δρόμος) Φουρνε – Μεσκλα, στον επαρχιακό Ταυρωνιτης- Παλαιοχωρα στο Πολεμαρχι Λιμνη νερού επικίνδυνη για τα οχήματα.Στον ΒΟΑΚ καταπτώσεις και στο Μαυρομουστακο πέτρες και συνεχεις καταπτώσεις στο οδόστρωμα.
Μην γίνονται μετακινήσεις , όσο είναι δυνατόν, καθόσον τα πρανή είναι ´μαλακά´ και είναι σοβαρός ο κίνδυνος για κατολισθήσεις.

Στον Πλατανιά πλημμύρισε ένα σούπερ μάρκετ που είναι κοντά στην γέφυρα του Ιάρδανου.

Έκλεισε  ο δρόμος Ταυρωνίτης-Παλαιόχωρα, από κατολίσθηση κοντά στο Πάρκο Πολεντα.

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα και σήμερα στην Κάτω Σούδα, στο Βαμβακόπουλο, στα Περβόλια, αλλά και σε πολλά σημεία της πόλης, όπου ο δυνατός αέρας προκαλεί καταπτώσεις κλαδιών και δέντρων. 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στην περιοχή του Βλητέ, λόγω πτώσης στηθαίου στον δρόμο. Στην Κάτω Σούδα, ο δρόμος από τον ποταμό μέχρι το σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ είναι κομμένος λόγω του νερού. Πρόσβαση δεν υπάρχει ούτε στον παράδρομο του ΒΟΑΚ στα παλιά «Ζαμάνια».

Στην περιοχή του Σταλού έπεσε η πλαγιά στο δρόμο και τον έκλεισε. Ο δρόμος άνοιξε περίπου στις 11 το πρωί, μετά από παρέμβαση συνεργείου του Δήμου. 

Δραματικό ήταν το βράδυ και στην περιοχή Λειβάδια όπου το νερό πλημμύρισε τους δρόμους και εισέβαλε μέσα στα σπίτια. 

Προβλήματα στην Χρυσή Ακτή, στο Ακρωτήρι και στο Θέρισο, που πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι. 

Στο δρόμο του Κουμπελή δίπλα στο σχολείο, υπάρχουν προβλήματα με το νερό και με τις καταπτώσεις κλαδιών και μικρών βράχων. 

Επικίνδυνα έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Κεριτη, στον Αλικιανό. Επίσης, δεν υπάρχει ρεύμα από το βράδυ στην περιοχή.

φωτο: Μαίρη Λιονάκη

Στο λιμάνι της Σούδας παραμένει δεμένο το πλοίο εξαιτίας του απαγορευτικού που έχει εκδοθεί από χθες ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο αεροδρόμιο»Δασκαλογιάννης» όπου  η πτήση 6:45 της Aegean δεν έχει φύγει ακόμα από Χανιά και δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποτέ θα φύγει…