Χανιά: Στηρίζουν την κινητοποίηση των αγροτών

0
22

Η Επιτροπή Αγώνα, του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων σήμερα Δευτέρα στις 11:00 το πρωί στη πλατεία της Αγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Επιτροπή Αγώνα, του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων βρίσκεται στο πλευρό των μικρών αγροτο-κτηνοτρόφων στους αγώνες τους που αφορούν την ιδία την επιβίωσή τους, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και των κομμάτων που ακολουθούν πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε.

Επιδίωξη αυτών των πολιτικών με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής να πάει στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών με άμεση συνέπεια οι μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι να οδηγούνται στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Εφαρμογή αυτών των ίδιων πολιτικών είναι και η φορολογία από το πρώτο ευρώ ,η απελευθέρωση ωραρίων ,οι αντιασφαλιστικοι νόμοι, οι κατασχέσεις χαράτσια μέτρα που έχουν στόχο το ξεκλήρισμα των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και παράλληλα την απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απέναντι μας έχουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υλοποιούν πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης

Απέναντι μας είναι οι μεγαλέμποροι και τα μονοπώλια που θέλουν να μας πετάξουν έξω από τα μαγαζιά μας όπως θέλουν να πετάξουν και τους μικρούς αγρότες έξω από τα χωράφια τους .

Όλα αυτά εντάσσονται στη συνολική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που στόχο έχει την παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και του εμπορίου σε λίγα χέρια. Θέλουν να επιταχύνουν το ξεκλήρισμα και τελικά τον αφανισμό μας για να κάνουμε χώρο για την επέκταση των πολυεθνικών ομίλων.

Χρέος μας είναι η ενεργή συμπαράσταση – συμμετοχή στον αγώνα επιβίωσης των μικρών αγροτών. Ο μαζικός συντονισμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να παλέψουμε ενάντια στο ξεκλήρισμα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 28/1/2019 και ώρα 11:00 στη πλατεία της Αγοράς να στηρίξουν και να συμπορευτούν στον αγώνα των αγροτών γιατί θεωρούμε ότι είναι και δικός μας αγώνας