Χανιά: Τα τουριστικά λεωφορεία έφυγαν μπροστά από την Αγορά, αλλά που πήγαν;| φωτο

0
1192

Το πρόβλημα με τα τουριστικά λεωφορεία που σταθμεύουν στο κέντρο των Χανίων, είναι πιο σύνθετο απ’ ότι φαίνεται. 

Διότι από χθες και σωστά, με απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής, μπορεί να έφυγαν μπροστά από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, αλλά δεν… εξαφανίστηκαν κιόλας.

Απλά μετακόμισαν σε κοντινό με το κέντρο σημείο, στην οδό Νικηφόρου Φωκά, απέναντι από το Δημοτικό πάρκινγκ, όπου ήταν ένα ακόμη σημείο, στάθμευσης τους.

Απλά τώρα που έγιναν περισσότερα, καταλαμβάνουν διπλή σειρά στο δρόμο, εμποδίζοντας, όπως είναι φυσικό, την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

Η λύση βρίσκεται αλλού. Τα τουριστικά λεωφορεία, δεν έχουν θέση ούτε στον κεντρικό δρόμο, ούτε σε κοντινές αποστάσεις από το κέντρο, καθώς απλά επιτείνουν το σοβαρό κυκλοφοριακό προβλημα που υπάρχει, με την έλλειψη χώρων στάθμευσης. 

Η λύση είναι τα τουριστικά λεωφορεία να αποβιβάζουν τους τουρίστες, σε ένα προκαθορισμένο σημείο και στη συνέχεια να βρεθεί ένας χώρος έξω από την πόλη για τη στάθμευση τους.

Θα πρέπει να επιστρέφουν στο κέντρο μόνο την ώραπου πρέπει να παραλάβουν και πάλι τον κόσμο που μεταφέρουν. 

Έτσι άλλωστε γίνεται σε πολλές μεγάλες πόλεις που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης. Γιατί άραγε να μην μπορεί να γίνει και στα Χανιά;