Χανιά: Την παραχώρηση των πρώην Δικαστικών φυλακών και των Ιταλικών στρατώνων ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη (φώτο & βίντεο)

0
184

Αποσαφηνίστηκε τελικά τι ζήτησε η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, από τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Lundi 12 août 2019

 

Ζήτησε την παραχώρηση του κτιρίου που στέγαζε τις δικαστικές φυλακές στην οδό Γιαμπουδάκη για τη στέγαση του Αρχείου των Δικαστηρίων, αλλά και το κτίριο των πρώην Ιταλικών Στρατώνων στον Δήμο Χανίων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη, όπου και επισημάνθηκε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη λειτουργία των Δικαστηρίων εξαιτίας της έλλειψης χώρου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης ανέφερε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών στο κτίριο των παλαιών φυλακών, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, με την κα Μπακογιάννη να επισημαίνει ότι τα χρήματα αυτά θα αναζητηθούν μέσω της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι το κτίριο έχει επιστρέψει στη δικαιοδοσία τού Υπουργείου Οικονομικών που καλείται να το παραχωρήσει εκ νέου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να γίνει η παραχώρησή του για τη χρήση λειτουργιών των Δικαστηρίων. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την άμεση παραχώρηση τού κτιρίου.

Όσο για τους πρώην Ιταλικούς Στρατώνες, η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι το κτίριο αυτό «καταφέρανε να το κάψουνε, γιατί εδώ στα Χανιά έχουμε μια ιστορία με καταλήψεις κ.λπ. και με περίεργες φωτιές, οι οποίες ανάβουν…».

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Lundi 12 août 2019

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Lundi 12 août 2019

«Μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό δημοτικό μέγαρο, διότι τα Χανιά δεν έχουν ιστορικό δημαρχείο. Είναι φρικτό το Δημαρχείο. Φρικτό. Δεν σε καλώ ούτε για να πας…», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον νέο Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Lundi 12 août 2019

 

Από την πλευρά του, ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε πως το πρώτο αίτημα που δέχθηκε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν αυτό της κας Μπακογιάννη και βούλησή του είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.