Χαιρετισμός Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα στα εγκαίνεια του “Αγροτικού Αύγουστου 2016”

0
36

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής των Χανίων είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές», επεσήμανε στο χαιρετισμό του κατά της διάρκεια των εγκαινίων του “Αγροτικού  Αύγουστου 2016, ο  Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας.

Αναλυτικά η ομιλία του Δημάρχου:

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί επισκέπτες,

Με ιδιαίτερη χαρά ως Δήμαρχος Χανίων σας καλωσορίζω στον “Αγροτικό Αύγουστο 2016”, μια διοργάνωση – θεσμό του Δήμου μας, που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να καλωσορίσω τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συντοπίτη μας, Ευτύχη Φυτράκη, που μας κάνει την τιμή να παρευρίσκεται κοντά μας. Για πρώτη φορά φέτος σε διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου” φιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε τη δυνατότητα αυτή, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης και δημιουργικές διεξόδους στους τροφίμους τους.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, από εδώ από την Πλατεία 1866, στην οποία δώσαμε νέα πνοή και την οποία επιλέγουν πλέον και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση,

οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.

Κυρίες και κύριοι,

Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται” σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές μας θέσαμε τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση, τα οποία είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης.

Στόχος μας, άλλωστε, είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Φίλες και φίλοι,

Στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, τη γιορτή της κρητικής γης, το φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Μαθαίνουμε και καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, προωθώντας την κρητική διατροφή, που φέρει από τα μινωικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας έναν ολόκληρο κόσμο αγαθών ξεχωριστών σε ποιότητα και γεύση μαζί με ένα σύστημα αξιών, που την κάνει μοναδική.

Κυρίες και κύριοι,

Ενδιαφέρουσες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που έχουμε προγραμματίσει κατά τη διάρκεια του “Αγροτικού Αυγούστου”, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά σύνολα, με βάση την κρητική μουσική παράδοση, ενώ έχουμε και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής μας διατροφής, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και τα μέλη των ΚΑΠΗ του  Δήμου μας. Μάλιστα, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα υπογράψουμε πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας με την Κύπρο, υποδεχόμενοι στελέχη της διοίκησης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου καθώς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Μεγαλονήσου.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, για μία ακόμη φορά στον “Αγροτικό Αύγουστο 2016”, με την ευχή να απολαύσετε τη γιορτή της κρητικής μας γης και τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ.