Χιλιάδες νέοι της ΟΝΝΕΔ συμμετέχουν στην «επανίδρυση» της οργάνωσης

0
99

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Στον δρόμο προς το συνέδριο βρίσκονται χιλιάδες νέοι, μέλη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, που ετοιμάζονται να συζητήσουν για την επανίδρυση της οργάνωσης. Το συνέδριο «επανίδρυσης» της ΟΝΝΕΔ θα πραγματοποιηθεί από τις 21 ώς τις 23 Οκτωβρίου και ήδη περισσότεροι από 32 χιλιάδες νέοι έχουν υποβάλει τη διάθεσή τους να είναι μέλη της οργάνωσης.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η παγκρήτια προσυνεδριακή διαβούλευση, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Ρεθύμνου του κόμματος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, τοπικά στελέχη και νέοι από όλο το νησί.

Για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στην πολιτική, και μάλιστα σε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, μίλησε ο ρεθυμνιώτης βουλευτής, που τόνισε πως είναι κρίσιμο να βρεθεί ο τρόπος να συνδιαμορφώσουν οι νέοι τις αποφάσεις για το μέλλον που θα καθορίσει τις ζωές τους.

«Σήμερα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ να συμμετέχουν οι νέοι στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, γιατί οι συνέπειες της κρίσης κυρίως πλήττουν τους νέους, ότι η ανεργία σε ηλικία μέχρι 25 ετών είναι στο 50%, έχουν λιγότερες ευκαιρίες από ό,τι είχαν οι προηγούμενες γενιές και είναι κρίμα οι νέες γενιές που είναι από τις πιο καταρτισμένες που είχε ποτέ το ελληνικό κράτος, να μην έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να μπορέσουν να έχουν ευκαιρίες στην εργασία. Παράλληλα, βλέπουμε ότι χιλιάδες νέων έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, υπάρχει δηλαδή διαρροή εγκεφάλων και νομίζω ότι ένα στοίχημα σαν πολιτεία είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες ώστε όλοι αυτοί οι νέοι που είναι πλήρως καταρτισμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα μας και να βοηθήσουν και στην ανόρθωση της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Από την πλευρά της, η κα Κατερίνα Οικονόμου, μέλος διοικούσας επιτροπής ΟΝΝΕΔ και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, συμπλήρωσε: «Από ό,τι φαίνεται από τις συζητήσεις και από την ενεργοποίησή τους και από τη μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες, οι νέοι αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες. Αναζητούν εκείνο το πλαίσιο, εκείνο το περιβάλλον το οποίο θα συνδιαμορφώσουν οι ίδιοι για την ίδια τη νέα γενιά που θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσουν. Οι νέοι που έχουν βασανιστεί από την πολυεπίπεδη κρίση, που τη βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο, που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, που έχουν βιώσει την ανεργία, που σπουδάζουν σε υποβαθμισμένα ιδρύματα, θέλουν να συνδιαμορφώσουν την επόμενη μέρα τους για να αφήσουν κι εκείνοι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, συναισθανόμενοι και την ευθύνη που έχουν και οι ίδιοι».

Για την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ουσιαστικά οι νέοι μίλησε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου, Στρατής Ψυχαράκης, που είπε: «Η συμμετοχή 32 χιλιάδων νέων στη διαδικασία δείχνει ότι έχουμε την όρεξη και τη δύναμη να αναδείξουμε τα προβλήματα της νεολαίας και να βοηθήσουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας. Οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν, να έχουν λόγο και βήμα στις αποφάσεις και θεωρούμε ότι η ΝΔ μέσα από την ΟΝΝΕΔ μας δίνει αυτό το βήμα».

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ ορίσθηκαν 66 Τομεάρχες-Συνδέσμων μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και των περιφερειακών-νομαρχιακών οργανώσεων της παράταξης με στόχο τη διάχυση του μηνύματος της «Συμφωνίας Αλήθειας» με τους πολίτες.
Ειδικότερα για την Κρήτη ορίστηκαν οι κκ. Παντελής Τζερνιάς με ευθύνη το Ηράκλειο, Στέργιος Μαρής με ευθύνη το Λασίθι, Ιωάννης Λυρώνης με ευθύνη το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο καθώς και Θεμιστοκλής Καρινιωτάκης με ευθύνη τα Χανιά.

«Στόχος να είναι πρώτη δύναμη στην Κρήτη η ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Έμπειρα και άξια στελέχη αναλαμβάνουν Τομεάρχες του κόμματος και ενισχύουν τις κομματικές μας οργανώσεις», τονιζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΝΟΔΕ της Κρήτης.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη:
«Η δράση που αναπτύσσει το κόμμα σε όλη την Ελλάδα, η «Συμφωνία Αλήθειας» που ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, η κινητικότητα και ο ρυθμός που δίνει καθημερινά σε όλη τη Χώρα ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης φέρνουν κάθε μέρα και πιο κοντά τον στόχο της πρωτιάς στην Κρήτη.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του ρόλου των κομματικών οργανώσεων και της επαφής της κοινωνίας με τις Γραμματείας του κόμματος αποφασίστηκε η τοποθέτηση 66 έμπειρων στελεχών ως Τομεάρχες Οργανωτικού.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο που ανέλαβαν να επιτελέσουν.
Στόχος όλων μας η έξοδος από την κρίση και τη μιζέρια!
Στόχος όλων μας το ιστορικό ατύχημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποτελεί πολύ σύντομα παρελθόν!
Στόχος όλων μας να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά κανονικότητας, ανάπτυξης, διαφάνειας και ευημερίας!
Δεν επαναπαυόμαστε στη δημοσκοπική υπεροχή! Δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε την Ελλάδα και την Κρήτη που μας αξίζει!»

Πηγή: GOODnet.gr