Δικαίωση για τους αποφοίτους του Πλατανιά – Έχουν 5 μέρες για την αίτηση εισαγωγής σε ΑΕΙ

0
33

Πέντε ημέρες προθεσμία έχουν οι απόφοιτοι του 2019, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά για να κάνουν την αίτηση εισαγωγής τους στα ΑΕΙ της χώρας. 

Πρόκειται για τους μαθητές που έμεναν στον Πλατανιά αλλά πήγαιναν σχολείο στα Χανιά, καθώς οι συμμαθητές τους που πήγαιναν σε σχολεία του Πλατανιά, έχουν ήδη κάνει τη διαδικασία και φοιτούν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. 

Ο Δήμος Πλατανιά είχε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να δικαιώσει και τους απόφοιτους που φοιτούσαν σε σχολεία των Χανίων, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί της ευνοϊκής διάταξης για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με απουσίες στα σχολεία τους λόγω της μη πρόσβασης σε αυτά από τις δυσμενείς περυσινές καιρικές συνθήκες. 

Τελικά το Υπουργείο Παιδείας έδωσε το πράσινο φως και για αυτούς τους μαθητές που ένιωθαν αδικημένοι με την εξαίρεση καθώς και εκείνοι είχαν τη δυσκολία μετακίνησης τους στα σχολεία των Χανίων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά:

«Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα του, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ &ΤΕΙ μαθητών κατοίκων του Δήμου που αποφοίτησαν από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑ.Λ. καθώς και ΓΕΛ εκτός Δήμου Πλατανιά, μετά από σχετική συμπληρωματική απόφαση
(Αριθμ.Αποφ.Φ.253.2/16178/Α5/5-2-6ΧΝΞ46ΜΤΛΗ-ΠΜΤ) που λήφθηκε από την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και αφορά την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση, του αριθμού εισακτέων, για την εισαγωγή στα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύματα των μαθητών αυτών.

Με την συμπληρωματική αυτή απόφαση ικανοποιήθηκαν τα υπ αριθμ.15063/25-9-19 και 531/16-1-2020 αιτήματα του Δήμου Πλατανιά, καθώς και οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, ευχαριστεί τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη Βασίλειο, για την στήριξη των παραπάνω αιτημάτων μας.

Οι απόφοιτοι που εμπίπτουν στις διατάξεις της παραπάνω απόφασης, θα πρέπει σε  αποκλειστική προθεσμία πέντε ημερών να αποταθούν άμεσα στο Λύκειο που αποφοίτησαν, καθώς και στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων».