ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Ανακοίνωση για τα διδακτικά κενά στα σχολεία του νομού

0
36

Την άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα δημόσια σχολεία του Ρεθύμνου απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά από την κυβέρνηση, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με ανακοίνωσή που εξέδωσε την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ερώτημα (ρητορικό;) απευθύνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στο Υπουργείο Παιδείας και συνολικά στην κυβέρνηση για το αν ενδιαφέρονται πραγματικά να λειτουργήσουν σωστά τα δημόσια σχολεία.

Πέρασε άλλη μία εβδομάδα κατά την οποία οι υποσχέσεις για κάλυψη των κενών ήταν περισσότερες από τις τοποθετήσεις. Ο νομός μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς βασικότατα κενά δεν έχουν ακόμα καλυφθεί. Π.χ. στο ΓΕΛ Περάματος πάνω από τους μισούς μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα μαθηματικά! Αλλά δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Η Σύβριτος, η Κράνα, το Γυμνάσιο Περάματος, τα σχολικά συγκροτήματα Γαράζου και Φουρφουρά εξακολουθούν να χάνουν εβδομαδιαίως δεκάδες ώρες, τιθέμενα σε καθεστώς ‘’ημιλειτουργίας’’. Συνολικά, στα σχολεία της Π.Ε. Ρεθύμνου, εξακολουθούν να παραμένουν ακάλυπτες περίπου χίλιες ώρες την εβδομάδα!

Αυτή την εκπαίδευση θέλουμε;

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την ΑΜΕΣΗ κάλυψη ΟΛΩΝ των λειτουργικών κενών.