Εν αναμονή της πρότασης του Δημάρχου για το οικόπεδο της Νέας Χώρας| Τι θα κάνει ο Τ. Βάμβουκας;

0
144

Η κατ’ αρχήν απόφαση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Σημαδηράκη, να αναθεωρήσει την ειλημμένη, παρά τις αντιδράσεις, απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που δίνει την έγκριση για την επιχειρηματική αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην ΑΒΕΑ, δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στην επόμενη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Καθώς αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η νέα πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία είναι πιθανόν να προκαλέσει «αναταράξεις». 

Ο ίδιος ο Δήμαρχος αιτιολογεί την θέση του, ως πολιτική επιλογή και υλοποίηση των προεκλογικών του εξαγγελιών, για την δημιουργία περισσότερου δημόσιου χώρου στην πόλη.

Άλλωστε όπως και ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, η απόφαση του να παραμείνει επιχειρηματικά αναξιοποίητος ο χώρος, εκπορεύεται κυρίως από τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους είχε συνάντηση.

Χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους την Παρασκευή είχε πει: ««Νομίζω ότι και μετά τη συνάντηση που είχαμε πριν από δύο ημέρες με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής, μπήκε(σ.σ το θέμα) σε μία κατεύθυνση, που νομίζω ότι στο τέλος θα μείνει ικανοποιημένο το σύνολο των κατοίκων»

Ο κ. Σημανδηράκης στη συνεδρίαση καλείται να καταθέσει μία πρόταση η οποία θα αιτιολογεί επαρκώς το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να εκταμιευτεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τα ταμεία του Δήμου, για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου(κάποιοι κάνουν λόγο για 3,5 εκατ. ευρώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν το ποσό αυτό μέχρι τα 5,5 εκατ. ευρώ).

Μέχρι να γίνει γνωστή η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, προς το παρόν οι παρατάξεις τηρούν στάση αναμονής, καθώς περιμένουν να ενημερωθούν ώστε να καθορίσουν και τη θέση τους στη συνεδριαση για τη συζήτηση και ψήφιση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει με θέματα ημερήσιας διάταξης πλέον, για πρώτη φορά, στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει η στάση που θα τηρήσει στη συνεδρίαση η παράταξη του κ. Βάμβουκα και προσωπικά ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος, που είχε επιλέξει η έγκριση της επιχειρηματικής αξιοποίησης του συγκεκριμένου οικοπέδου, να αποτελέσει την τελευταία απόφαση που έλαβε επί Δημαρχίας του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. 

Ο κ. Βάμβουκας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του(ειδικά οι δύο Αντιδήμαρχοι), καλούνται τώρα να ανατρέψουν μία δική τους απόφαση, διαφορετικά θα πρέπει από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση να διαφοροποιηθούν από την Δημοτική Αρχή, με την οποία όμως, όπως έχουν ανακοινώσει Δημόσια, πρόκειται να συνεργαστούν στενά κατά τη διάρκεια της τετραετίας. 

Μανώλης Κονσολάκης