Ένας ακόμη θάνατος σε διαστάυρωση-καρμανιόλα στα Χανιά

0
762

Δεν πάει πολύς καιρός που το  kriti24.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ με κάποιες από τις πολλές επικίνδυνες διασταυρώσεις που έχει η πόλη των Χανίων, στις οποίες συχνά πυκνά γίνονται τροχαία ατυχήματα.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα ατυχήματα μετατρέπονται σε δυστυχήματα, όπως συνέβη το πρωί στη γνωστή για την επικινδυνότητα της διασταύρωση-καρμανιόλα, των οδών Κνωσού και Γιαμπουδάκη, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Η επικινδυνότητα σε αυτές τις διασταυρώσεις οφείλεται βασικά στην ελλιπή σηματοδότηση, στην ελλιπή ορατότητα από τα παρκαρισμένα-συνήθως-πάνω στις διασταυρώσεις αυτοκίνητα και βασικά στην έλλειψη φωτεινής σηματοδότησης.

Ένας επίσης βασικός παράγοντας πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων γενικότερα, είναι η ανθρώπινη απροσεξία.

Όλες αυτές οι αιτίες έχουν σαν αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων σε δρόμους με διασταύρωση εντός της πόλης, στα οποία είτε θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, είτε κάποιοι συνάνθρωποι μας, περνούν εβδομάδες ή μήνες στο Νοσοκομείο, για να αποκαταστήσουν τα τραύματα τους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που τραυματίες τροχαίων, είναι καταδικασμένοι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους είτε σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, είτε έχοντας χάσει κάποιο μέλος του σώματος τους.

Και στις δύο περιπτώσεις το τίμημα είναι βαρύ.

Βαρύ και για τα θύματα, βαρύ και για τις οικογένειες τους.

Και είναι επίσης βαρύ και για όλους τους εμπλεκομένους στα τροχαία.

Άσχετα με το αν κάποιος φταίει ή δε φταίει σε ένα τροχαίο ατύχημα, είναι πολύ βαρύ φορτίο να ξέρει ότι πάνω στο δικό του αυτοκίνητο, τραυματίστηκε ή έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Αυτές τις ημέρες στα Χανιά γίνονται εκδηλώσεις για την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων.

Ειρωνεία της τύχης δυστυχώς να την θυμόμαστε για ένα ακόμη νεαρό συμπολίτη μας, που την ημέρα, που τα Χανιά γιορτάζουν και την πολιούχο τους Παναγία, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Ένας και αυτός, από τα εκατοντάδες θύματα του «σύγχρονου» Μινώταυρου, που απαιτεί πολύ περισσότερο αίμα, από αυτό που απαιτούσε κλεισμένος στο λαβύρινθο του, ο Μινώταυρος  της μυθολογίας.

Δυστυχώς αυτός ο «σύγχρονος» Μινώταυρος, που ο δικός του λαβύρινθος είναι οι τραγικοί σε ποιότητα και ασφάλεια δρόμοι μας, είναι αληθινός.