Έπαθε εγκεφαλικό στον δρόμο και δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

0
51

Πολύτιμη ήταν σήμερα η επέμβαση των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης, οι οποίοι χρειάστηκε να επέμβουν με το δικό τους όχημα για να μεταφέρουν έναν 75χρονο στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία κάλεσε τους εθελοντές να παραλάβουν έναν ηλικιωμένο ο οποίος ενώ περπατούσε υπέστη εγκεφαλικό στο κέντρο της πόλης και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ασθενοφόρο. 

Σε ανακοίνωση τους οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης, αναφέρουν:

«Σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:37, ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, λόγω απουσίας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα ένας 75χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από πτώση στο οδόστρωμα. Η ομάδα μας κινητοποιήθηκε άμεσα φτάνοντας εγκαίρως στο σημείο με τρεις διασώστες και με τη χρήση φορείου, μετέφεραν στο νοσοκομείο με το διασωστικό όχημα της ΕΔΕΑΚ , τον 75χρονο άνδρα, συνοδεία περιπολικού του Λιμεναρχείου Σητείας . Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τους γιατρούς, λόγω και των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις ελλείψεις στην υγεία και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.