Έρχεται παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

0
37

Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης στη Βάση της Σούδας. Και ενώ ο Ντόναλτ Τραμπ στη διακήρυξη του για την 25η Μαρτίου αναδείκνυε από τον Λευκό Οίκο την σπουδαιότητα που έχει για τις ΗΠΑ η Βάση της Σούδας, οι επιτροπές ειρήνης του νησιού, θεωρούν ότι η παραμονή της στην Κρήτη, βάζει τον λαό της σε θανάσιμους κινδύνους.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν στην τελευταία παγκρήτια συνάντηση εκπροσώπων των επιτροπών να διαδηλώσουν προς τη Βάση της Σούδας, δίνοντας πρώτα ραντεβού στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στα Χανιά, την Κυριακή 14 Απριλίου. 

Όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου:

 «Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες παγκρήτια σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης  για τον καλύτερο συντονισμό της κινητοποίησης στη βάση της Σούδας, στις 14 Απριλίου, στα πλαίσια της Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ. 

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται, από την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. 

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε την συμμετοχή των επιτροπών ειρήνης της Κρήτης στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και την διοργάνωση κινητοποίησης  στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας την Κυριακή 14 Απρίλη 2019, στις 12 το μεσημέρι από την πλ. της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά».

 

                                                            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ