Εσπερίδα για το περιβάλλον στο Ενυδρείο Κρήτης

0
126

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Αγγελική Ζαχαράτου) και το Ενυδρείο Κρήτης σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μελεσών διοργανώνουν «Περιβαλλοντική Εσπερίδα στο Ενυδρείο Κρήτης» (Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών Δήμου Χερσονήσου), την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00-20:00.

Στο πρώτο μέρος της Εσπερίδας το Γυμνάσιο Μελεσών θα παρουσιάσει στην αίθουσα προβολών του Ενυδρείου παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο: Ταξιδεύοντας στον άγνωστο υγρό κόσμου του βυθού παρέα με τον καραγκιόζη, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Κορίνα Βαμποράκη και Ειρήνη Αποστολάκη. Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Απρίλιος 2016), καθώς και σε Φεστιβάλ του Δ. Ηρακλείου και άλλων Δήμων του νομού (Ιούνιος-Ιούλιος 2016), με πρωτότυπο κείμενο των μαθητών του σχολείου, χειροποίητες φιγούρες και μπερντέ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο δεύτερο μέρος της Εσπερίδας, η ομάδα εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης, θα αναπτύξει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι «Χαμένου Θησαυρού», μέσα στο χώρο του Ενυδρείου, για εκπαιδευτικούς των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.