Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια – Σε εξέλιξη η πορεία στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

0
24

Οδοφράγματα με κάδους στήνουν από το απόγευμα της Πέμπτης στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές, ενώ έχει ξεκινήσει στα Προπύλαια η συγκέντρωση για την πορεία προς τη Βουλή, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην οποία μέχρι τις 19.00 συμμετείχαν 500 – 1000 άτομα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτραπεί προσπάθεια κατάληψης, ενώ στους γύρω δρόμους αντιεξουσιαστές καίνε κάδους σκουπιδιών και άλλα αντικείμενα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έχουν κλείσει και η κυκλοφορία στο κέντρο έχει διακοπεί.

Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στην πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας, με πετροπόλεμο, μολότοφ, χημικά και 10 προσαγωγές.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Υπό τον φόβο των επεισοδίων, περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, με σχέδιο που θυμίζει αυτό που εφαρμόστηκε προ δεκαπενθημέρου, στα επεισόδια μπροστά από το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου.

Πηγή:kathimerini.gr