Γ. Κουρής: Η πρόταση του Δήμου δεν ανταποκρίνεται στην βαρυσήμαντη προσφορά του Μ. Σκουλάκη στον τόπο.

0
182

Τη διαφωνία του με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, να δοθεί το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη, στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων, εκφράζει με ανάρτηση του, ο στενός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου και πρώην Γ.Γ. των Δήμων Χανίων, Κισάμου και Πλατανιά, κ. Γαβριήλ Κουρής.

Ο κ. Κουρής επισημαίνει ότι η πρόταση του Δήμου δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του πολιτικού ανδρός και στην βαρυσήμαντη προσφορά του στον τόπο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κουρή:

Διαβάζω ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χανίων περιλαμβάνεται ως θέμα η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων στη μνήμη του πρ. Υπουργού, Βουλευτή και Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη. Πέρα από την αυτονόητη αναγνώριση που οφείλει ο δήμος των Χανίων να κάνει στο Μανώλη Σκουλάκη για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που άφησε στην τοπική κοινωνία – γεγονός για το οποίο αξίζει συγχαρητηρίων – θεωρώ πως η πρόταση που θα εισαχθεί στο Δ.Σ. για την ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων – που σήμερα φιλοξενεί δύο τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ) – με το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη, δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του πολιτικού ανδρός και στην βαρυσήμαντη προσφορά του στον τόπο, παρόλο που το εν λόγω έργο φέρει εξ’ ολοκλήρου τη σφραγίδα του.

Κατά την άποψη μου, το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη οφείλει να δοθεί – ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτόν – αφενός στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο αποτελεί ίσως το πλέον σημαντικό έργο κοινωνικής – και όχι μόνο – υποδομής που έγινε ποτέ στο Νομό Χανίων, χάρη στην επιμονή και στις άοκνες προσπάθειες του υπουργού Μανώλη Σκουλάκη και αφετέρου στην πλατεία πίσω από το τέμενος Κιουτσούκ Χασάν ή Γιαλί Τζαμισί, η οποία αναδείχθηκε μετά την αποφασιστική πρωτοβουλία του δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη, για την κατεδάφιση του – απαξιωμένου και ασυμβίβαστου με το ιστορικό μνημείο – Λιμενικού Περίπτερου.

(ο κ. Γαβριήλ Κουρής είναι πρώην Γ.Γ. των Δήμων Χανίων, Κισάμου και Πλατανιά)