Γ. Κουτράκης: Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη ΔΕΔΙΣΑ

0
43

Γράφει ο Γιάννης Κουτράκης*

Στον τόπο μας, εδώ και 2 δεκαετίες, με την λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. , οργανώνουμε και αναπτύσσουμε μια νέα αντίληψη διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων που θα δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο σημαντικό αυτό κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει πράξη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ολοκληρώνοντας ένα διοικητικό και οικονομικό νοικοκύρεμα, εφαρμόζουμε πλέον τις βέλτιστες λύσεις που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό και με ικανοποίηση παρακολουθούμε τα σχέδια να υλοποιούνται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Έκλεισαν οι χωματερές ( ΧΑΔΑ), ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός της Μονάδας Μηχανικής – Βιολογικής Επεξεργασίας των Απορριμμάτων, καθώς επίσης και η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού ενώ παράλληλα κατασκευάζεται ένας από τους πιο σύγχρονους ΧΥΤΥ της Ευρώπης.

Και όλα αυτά με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Με την καθημερινή, ενεργό και συστηματική συμμετοχή των πολιτών, η ΔΕΔΙΣΑ έχει ανεβάσει δραστικά τα επίπεδα ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών, υπερβαίνοντας τους εθνικούς στόχους όπως φανερώνουν άλλωστε και οι πολλαπλές βραβεύσεις και διακρίσεις των τελευταίων ετών.

Με άξονα την διεθνή εμπειρία, την καινοτομία, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, η ΔΕΔΙΣΑ σχεδιάζει την επόμενη μέρα προωθώντας λύσεις που θα οδηγήσουν την Περιφέρεια προς μια Κυκλική Οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και η εφαρμογή των Πράσινων Σημείων αποτελούν έργα πρώτης προτεραιότητας, λειτουργικό συμπλήρωμα όλων των δράσεων διαχείρισης των Αστικών Απορριμμάτων.

Είμαι βέβαιος πως χρειάζεται ακόμη πολλή και μεθοδική δουλειά.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη.

Για σύγχρονους “πράσινους” και πρότυπους Δήμους πολύτιμη κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο δήμαρχο Χανίων κύριο Τάσο Βάμβουκα για την ευκαιρία που μου έδωσε έτσι ώστε να συμβάλλω και εγώ με της δικές μου δυνάμεις στην ανοδική πορεία της επιχείρησης, όπως και για την καλή συνεργασία που είχα μαζί του ως δήμαρχο, και ως πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ.

Να ευχαριστήσω επίσης τους προέδρους Μιχάλη Τζινευρακη, Νίκο Παινεσάκη τον αντιπρόεδρο Μανώλη Ανδρεάδη, το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό της ΔΕΔΙΣΑ για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα 5 τελευταία χρόνια.

Τέλος να ευχαριστήσω το δήμαρχο Χανίων κύριο Παναγιώτη Σημανδηράκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, και την διατήρηση μου εκ νέου ως Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ , και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο αυτής.

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας!!!

*ο κ. Γιάννης Κουτράκης είναι διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΔΙΣΑ