Η ΛΑΣΥ Ηρακλείου καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

0
8

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηρακλείου προτείνει την καταδίκη της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, από το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή. 

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

«H «Λαϊκή Συσπείρωση» επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της καταδίκης της
Ελληνοαμερικανικής «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Καλεί κάθε δημοτικό σύμβουλο που δεν επιθυμεί να μετατραπεί η χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, που δεν επιθυμεί να έρθουν πυρηνικά στο νησί μας, να συνταχθεί με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εκατοντάδες φορείς του λαϊκού κινήματος και να καταδικάσει την νέα Συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ.

Προτείνουμε να υιοθετηθεί ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το παρακάτω κείμενο:

Παραμονή Χριστουγέννων, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5/10/19 με τις ΗΠΑ, για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων. Στις 2 Γενάρη υπογράφτηκε στην Αθήνα η συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EASTMED, που έχει ήδη ψηφιστεί ως νόμος στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή τα σύνορα των ΑΟΖ κάθε χώρας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου αμφισβητούνται από τη «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ και σημερινή ΝΔ) προωθούν τις business
του ελληνικού κεφαλαίου για μερίδιο στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου μαζί με τους μεγάλους «παίκτες».

Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν τη χώρα μας και το λαό της μπροστά σε σοβαρούς κινδύνους.
Υπάρχει συσσωρευμένη τραγική πείρα από τους σχεδιασμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και των δρόμων μεταφοράς τους και τα παιγνίδια σε βάρος των λαών, όπως έδειξαν τα τελευταία χρόνια οι πόλεμοι στη Συρία, στη Λιβύη, ο διαμελισμός της Ουκρανίας. Συνέπεια τους είναι οι στρατιές των προσφύγων και μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται ή κρατούνται στα κρατητήρια που έστησε η ΕΕ στα νησιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδοκιμάζει:

-Τη νέα συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που εκτός των άλλων καθιστά τη χώρα μας στόχο, σε
περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή.
-Την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας με την μεταφορά πυρηνικών και απαιτεί την
απομάκρυνση της από το νησί μας».