Κ. Ζαχαριάδης: Έχει διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

0
123

Στις διαφορές πολιτικής, που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, αναφέρθηκε απόψε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος ήταν εισηγητής στην ανοιχτή προσυνεδριακή συνέλευση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Χανίων, ενόψει του 2ο Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

siriza-3

Στην εισήγηση του ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στις διαφορετικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στον κοινωνικό τομέα, όπως για παράδειγμα στον τομέα της Υγείας.

Για την κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι ο πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μείωση της ανεργίας, από το 23%.

«Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση της απασχόλησης» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είναι ένας δύσκολος στόχος καθώς η ανεργία δεν μπορεί να μειωθεί μαγικά, με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά θα είναι μία μακρά κια επίπονη διαδικασία».
Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξεακόμη  ότι ολοκληρώθηκε ένας δύσκολος κύκλος δημοσιονομικής προσαρμογής και από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

siriza-2

«Δεν μιλήσαμε ποτέ για κανενός είδους success story, δεν εξωραΐζουμε την πραγματικότητα, είναι όμως επικίνδυνη η καταστροφολογία που αρθρώνει η αντιπολίτευση και μερίδα των media.
Ναι τα πράγματα είναι δύσκολα, ναι πήραμε δύσκολα μέτρα, όμως το 2017 μπορούμε να βγούμε στις αγορές και αν ολοκληρώσουμε με επιτυχία το 3ο μνημόνιο, δεν θα χρειαστούμε τέταρτο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις εκλογές ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

siriza-4

«Για το συνέδριο υποστήριξε ότι θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο ανοικτών πολιτικών οριζόντων, για μια ισχυρή κυβερνώσα αριστερά μακράς πνοής και κοινωνικού αποτελέσματος και πάντα με την κοινωνία πρωταγωνιστή».

Στο τέλος της ομιλίας του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθηασαν τοποθτήσεις και ερωτήσεις από φίλους κια μέλη του κόμματος