Κώστας Καραμανλής: Η πρώτη του ομιλία μετά από δέκα χρόνια σιωπής| φωτο και video

0
125

Προσκλητήριο συστράτευσης και ενότητας απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του ομιλία σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα χρόνια σιωπής το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς μια φανέλα φοράμε. Την φανέλα της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα…» είπε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, «σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παριστάμενους στην εκδήλωση στο Βελλίδειο για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες».

Επισημάνε, παράλληλα, ότι «ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώσεις αξίες μας».Αναφερόμενος στο περιπετειώδες 2015 ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ήταν η Νέα Δημοκρατία που όρθωσε το ανάστημά της και «κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά». «Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Από την ομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Τουρκία και το Σκοπιανό με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πιστευουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς και εκφοβισμού δεν γίνονται αποδεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους» είπε για τα ελληνοτουρκικά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr