Κρήτη: Ανατροπή στην υπόθεση καταγγελίας βιασμού 18χρονης μέσα σε Νοσοκομείο;

0
158

Δεν προκύπτουν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπέστη βιασμό η 18χρονη ασθενής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 44χρονο επίσης ασθενή της κλινικής.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να κατέληξε η εξέταση της νεαρής γυναίκας από χειρουργό και γυναικολόγο του Νοσοκομείου, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής Αλέξανδρος Βγόντζας.

«Με βάση την χειρουργική και γυναικολογική εξέταση από έμπειρους γιατρούς, απομακρύνεται το ενδεχόμενο του βιασμού. Περιμένουμε όμως και την ιατροδικαστική έκθεση» είπε ο κ. Βγόντζας σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV.

Ο 44 χρονος άνδρας τον οποίο κατήγγειλε η 18χρονη για βιασμό, ήταν υπό κράτηση σε ειδικό δωμάτιο νοσοκομείου,  ενώ την Παρασκευή, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και επέστρεψε στην κλινική, ως ασθενής και όχι ως κρατούμενος για να συνεχίσει την θεραπεία του, σε διαφορετικό τμήμα της κλινικής από την 18χρονη που και εκείνη συνεχίζει την θεραπεία της.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η διοίκηση του Νοσοκομείου που ανέφερε ότι διερευνά προσεκτικά το θέμα και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες διερεύνησης της καταγγελίας.

Ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρος Βγόντζας σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV είπε ότι η καταγγελία για βιασμό, έγινε χθες το πρωί μετά την πρωινή επίσκεψη στους ασθενείς.

«Ειδοποιήσαμε την εισαγγελία που έπραξε τα δέοντα. Διατάχθηκε ανάκριση και η αστυνομία πήρε καταθέσεις. Η 18 χρονη ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική. Επιπλέον από ιατρικής και ηθικής ευθύνης, μαζί με τους συνεργάτες μου πραγματοποιήσαμε έρευνα, καθώς η εντύπωση μου ήταν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση βιασμού, αλλά μιας ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ ενηλίκων» τόνισε ο κ. Βγόντζας.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr