Κρήτη: Πεζοδρόμηση τις Κυριακές και αλλαγή ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στην παραλιακή

0
42

Νέα δεδομένα στην παραλιακή του Ρεθύμνου , σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες, πρόκειται να εφαρμόσει από τον ερχόμενο μήνα το Λιμενικό Ταμείο.

Οι αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργία της παραλιακής.

Όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρένα Κουτσαλεδάκη, αποφασίστηκε κάθε Κυριακή να πεζοδρομείται η παραλιακή από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, κάτι το οποίο το πρότειναν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες στον φορέα, δεδομένου ότι είναι πλέον πολύ έντονο το πρόβλημα με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια.

«Κρίναμε πως είναι μία πολύ ωραία προσπάθεια να ξεκινήσει η πεζοδρόμηση κάθε Κυριακή και αποφασίσαμε να το κάνουμε», σχολίασε η κα Κουτσαλεδάκη.

Η δεύτερη απόφαση αφορά το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, που από τον Φεβρουάριο θα διαρκεί αυστηρά, όπως ανέφερε η κα Κουτσαλεδάκη, ως τις 10.30 το πρωί. «Δεν είναι μία απόφαση που ήρθε ξαφνικά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ζυμώσεις, έχουμε συζητήσει με τους καταστηματάρχες όλων των κατηγοριών και στόχος μας είναι το καλοκαίρι να είμαστε πανέτοιμοι. Οι όποιες αδυναμίες θα φανούν και οι προμηθευτές θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Πιο πολύ από ποτέ το θέλουν οι καταστηματάρχες, επομένως θεωρώ ότι θα πάει καλά», συνέχισε η κα Κουτσαλεδάκη.

Η τρίτη απόφαση αφορά την εικόνα των κλειστών κατά τους χειμερινούς μήνες καταστημάτων, όπου παρατηρείται πολλοί καταστηματάρχες να αφήνουν έξω βάσεις από ομπρέλες, τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Επισημαίνεται σε όλους πως πρέπει να ευπρεπίζουν τον χώρο, αλλιώς θα τους επιβάλλονται πρόστιμα.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική συνάντηση στο Λιμενικό Ταμείο, όπου έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι.

πηγή: goodnet.gr