Λειτουργεί και πάλι το πωλητήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείου

0
47

Είχε μείνει κλειστό μέσα Ιουλίου με άδεια ράφια

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει για την επαναλειτουργία του πωλητηρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Το πωλητήριο θυμίζουμε πως διαπιστώθηκε, έπειτα από αιφνιδιαστική επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στα τέλη του Ιουλίου, πως το πωλητήριο παρέμενε κλειστό επί 15 ημέρες, εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Οι υπάλληλοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων όπου ανήκει η διαχείριση του πωλητηρίου προέβαλαν μια σειρά από δικαιολογίες για το γεγονός αυτό.

Με άδεια ράφια το πωλητήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως και ανοικτό να ήταν το πωλητήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα ράφια του θα ήταν άδεια. Από την περασμένη εβδομάδα άνοιξε το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το πωλητήριο εφοδιάστηκε με πωλητέα αντικείμενα και βιβλία, καθώς και με καταλόγους της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης του Μουσείου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Από το υπουργείο διαμηνύουν πως παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συνάντησαν θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εικόνα του πωλητηρίου -και της αποθήκης του- με άδεια ράφια δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Τον Αύγουστο το πρώτο βήμα για την αναγέννηση του Αρχαιολογικού

Το ζήτημα της επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου προς το Ακροπόλ και η διασύνδεσή του με το Πολυτεχνείο, από τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συζήτησε η κα. Μενδώνη σε συνάντηση της με δημοσιογράφους στις αρχές Αυγούστου.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου, υπογείως. Αυτή τη στιγμή καλύπτει περίπου 16.500 τ.μ. και εκτίθεται μόνο μέρος των ανυπολόγιστης αξίας αρχαιοτήτων του, που ξεπερνούν τις 100.000. Με τη δημιουργία δύο επιπέδων υπογείως, κάθε ένα από τα οποία θα έχει έκταση 15.000 τ.μ. θα είναι ουσιαστικά σαν να έχουμε τρία μουσεία σε έκταση. Δεν απέκλεισε μάλιστα να γίνουν τρία νέα επίπεδα. Η υπογειοποίηση θα ακολουθήσει το επιτυχημένο πρότυπο της επέκτασης της Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον και της σύνδεσής της νέας πτέρυγας με την παλαιά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο: 

Επαναλειτουργεί το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Από την περασμένη εβδομάδα άνοιξε το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το πωλητήριο εφοδιάστηκε με πωλητέα αντικείμενα και βιβλία, καθώς και με καταλόγους της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης του Μουσείου: «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Χρειάστηκε να γίνει και επαναληπτική παραγγελία πωλητέων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών.

Αν και τα προβλήματα με την μεταφορική εταιρεία εξακολουθούν να υφίστανται, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι ελλείψεις σε πωλητέα λόγω της αυξημένης ζήτησης να αντιμετωπίζονται αμέσως, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι διαμαρτυρίες των επισκεπτών, που απαιτούν να πάρουν μαζί τους κάποιο αναμνηστικό. Η εικόνα του πωλητηρίου -και της αποθήκης του- με άδεια ράφια δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Πηγή: iefimerida.gr