Μ. Συντυχάκης: «Κατάπτυστη και επικίνδυνη η Συμφωνία των Πρεσπών»

0
25

«Κατάπτυστη και επικίνδυνη», χαρακτήρισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι οδηγεί σε «νέες περιπέτειες τη χώρα και το λαό για να εξυπηρετηθούν πάση θυσία τα συμφέροντα των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων».

Μίλησε το πρωί της Τρίτης στο κανάλι «Νew» και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» ανέφερε ότι η συμφωνία έχει το «σπέρμα του αλυτρωτισμού» με τα περί μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας και πρόσθεσε ότι αξιοποιείται και στις δύο χώρες από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τους ΝΑΤΟικούς που για την υλοποίηση σχεδιασμών αξιοποιούν εθνικιστικές και αλυτρωτικές βλέψεις.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή διότι εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ και περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ιστορικές ευθύνες και για τη ΝΔ σημείωσε ότι παίζει το δικό της τυχοδιωκτικό παιχνίδι, ενώ έχει δουλέψει τα περί γλώσσας και εθνότητας πολλά χρόνια πριν.