Μ. Βλαχάκης: Η Ένωση Ξενοδόχων απαξιώνει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

0
184

Έντονη κριτική στην Ένωση ξενοδόχων Ν. Χανίων για το γεγονός ότι δεν επέδειξε το στοιχειώδη- όπως αναφέρει–σεβασμό απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαξιώνοντας το ρόλο της στο στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής του Νομού, ασκεί ο πρώην Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Το ακούσαμε και το είδαμε και αυτό σήμερα: η τουριστική προβολή του Νομού, να είναι θέμα ΜΟΝΟ των ξενοδόχων, μίας αεροπορικής εταιρείας, της Fraport και μίας Τράπεζας.

Προφανώς αποτελεί συνέχεια ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, που ξεκίνησε με την παραχώρηση της πύλης εισόδου του Νομού στη Fraport. Και είναι τόσο απροκάλυπτες οι προθέσεις όλων αυτών που επιθυμούν να βάλουν σε καλούπια την τουριστική ανάπτυξη του Νομού, που δεν δίστασαν σήμερα, να μηδενίσουν τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της πόλης και του Νομού μας.

Είναι τόσο εμφανής η απαξίωση προς τους θεσμούς, που στη σημερινή εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε, στο Θέατρο 《Μίκης Θεοδωράκης》 από τον Δήμο Χανίων, η Ένωση Ξενοδόχων δεν επέδειξε τον στοιχειώδη σεβασμό προς τον οικοδεσπότη, μη εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που θέλει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού, να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.

Τελικά εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι οι Ηρακλειώτες είναι «κρατικιστές και οπισθοδρομικοί», μιας και κρατούν πύλες εισόδου και καμπάνιες τουριστικής προβολής σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, χωρίς να επιθυμούν τα ευεργετήματα της Fraport και των λοιπών εταίρων τους».