Μέτρα για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων

0
57

Με επιστολή της προς τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και τα μέλη της η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, ζητά να γίνουν μία σειρά από ενέργειες, καθώς η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο και μάλιστα όπως αναφέρει, θα είναι καλύτερη από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα

Αναλυτική επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,
Αγαπητά μέλη και αγαπητοί συνεργάτες,

Δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων , η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Ν. Χανίων φαίνεται να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ζήτησης δωματίων .

Η Ένωση Ξενοδόχων με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με T.O’s και αεροπορικές εταιρείες , προσπαθεί έντονα τα τελευταία χρόνια για επέκταση της τουριστικής σεζόν.
Αποτελέσματα αυτής της τετραετούς δουλειάς είναι ότι ο φετινός Οκτώβριος θα έχει περισσότερη ζήτηση από το 2015.

Για αυτό τον λόγο , καλούμε :
1. Πρώτα τις αρχές να δώσουν έμφαση στις υποδομές , ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν

όσο το δυνατό καλύτερα τους επισκέπτες που θα επιλέξουν τον προορισμό μας τον Οκτώβριο.

Αρχικά θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας όσον αφορά τα φρεάτια που σε περίπτωση βροχής, αν δεν έχουν καθαριστεί , οδηγούν δυνητικά σε πλημμύρες προκαλώντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες μας ενώ παράλληλα επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά το μεγάλο θέμα με τα σκουπίδια και τα μπάζα κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων και του βόρειου οδικού άξονα, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να τα καθαρίζουν.

2. Οι επιχειρήσεις εστίασης καθώς επίσης και άλλες επιχειρήσεις με τουριστικές δραστηριότητες θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές , προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία θετική εικόνα για τον τουρισμό του τόπου μας και αποδεικνύοντας στους επισκέπτες , ότι έχουν τις ίδιες επιλογές με τους επισκέπτες που έρχονται την υψηλή περίοδο.

Αγαπητά μέλη ,

Δεδομένου των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα ,ευκαιρίες επέκτασης της σεζόν στην αρχή (μήνας Απρίλιος ) και στο τέλος της ( τέλος Οκτωβρίου & αρχές Νοεμβρίου ) , θεωρούμε ότι πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό περισσότερο και να είστε σίγουροι ότι μεθοδευμένα προωθούμε τον προορισμό μας, έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.

Ο Γραμματέας                                                         Ο Πρόεδρος  

Κυριάκος Ε. Παπαδάκης                                     Μανώλης Χ. Γιαννούλης