Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων στο Ηράκλειο

0
49

Στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και με αφορμή τα 100χρονα του Κόμματος, μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.

Στην έκθεση που φιλοξενείται στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου συμμετέχουν 40 καλλιτέχνες με 52 συνολικά εικαστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αλλά και σύγχρονων μέσων, μεικτών τεχνικών και εγκαταστάσεων. Πολλοί από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν παρόντες και στην εκδήλωση.

«Με μεγάλη μας χαρά σήμερα εγκαινιάζουμε και επισήμως μια έκθεση αφιερωμένη στον έναν αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τον νέο αιώνα αγώνων και δράσης που ξεκινά», τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση η Γιάννα Ποθητού, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης. Σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα έναυσμα για κάλεσμα συμπόρευσης «με τους δημιουργούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, καθώς και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου».

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, η Γ. Ποθητού ευχαρίστησε τους δημιουργούς «που αφιέρωσαν σκέψεις, συναίσθημα, ταλέντο και χρόνο για να τιμήσουν την 100χρονη πορεία του Κόμματος», όπως και αυτούς που προσέφεραν στην έκθεση έργα σημαντικών εκλιπόντων εικαστικών.

Τέλος, χαιρέτισε τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στην έκθεση οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός του Ηρακλείου, από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της.

Πριν ανεβεί στο βήμα, ο Δ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε στο χώρο και τα εκθέματα από την Οργανωτική Επιτροπή. Στο χώρο της έκθεσης αντάλλαξε χειραψία με το δήμαρχο της πόλης που επισκέφθηκε επίσης την έκθεση.