Ο Dougie Lampkin οδήγησε 61 χιλιόμετρα στη μία ρόδα-ΒΙΝΤΕΟ

0
73

Ο άνθρωπος έχει αναδειχτεί 12 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και σίγουρα μετά από ένα τέτοιον άθλο είναι δύσκολο να βρεις νέες προκλήσεις. Όχι όμως αδύνατο.

Για τον Άγγλο πολυπρωταθλητή Dougie Lampkin (τιμημένο με τον τίτλο MBE από τη βασίλισσα) μια τέτοια πρόκληση ήταν να οδηγήσει σούζα στο Isle of Man, τόπο του ιστορικού και ανθρωποφάγου αγώνα (248 νεκροί συνολικά από το 1911).

Όχι βέβαια μία όποια κι όποια σούζα, αλλά να καλύψει όλη τη διαδρομή του αγώνα στη μία ρόδα. Μιλάμε για μια ως επί το πλείστον ορεινή διαδρομή με μήκος 60,71 χιλιόμετρα, γύρω από το βουνό Snaefell, η οποία στο ψηλότερο σημείο της φτάνει τα 422 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Όσοι ασχολούνται με το άθλημα της τροχοανόρθωσης ξέρουν πως από τη στιγμή που κατακτήσεις την τέχνη αυτή, είναι σχετικά εύκολο να διατηρήσεις τη μοτοσυκλέτα σε ισορροπία. Σε επίπεδο έδαφος και ευθεία φυσικά.

Όταν όμως έχεις να διασχίσεις χωριά, να ανέβεις και κατέβεις βουνά, να στρίψεις ορθές γωνίες ή να ακολουθήσεις roundabouts τα πράγματα αλλάζουν. Σε τέτοιο βαθμό που ως τώρα κανείς δεν είχε καταφέρει να καλύψει τη διαδρομή του Νησιού στη μία ρόδα. Και υπήρχαν αμφιβολίες για το αν κάτι τέτοιο ήταν ποτέ δυνατόν να επιτευχθεί.

Με παρούσα την Red Bull TV που πετάει τη σκούφια της για τέτοια δρώμενα, ο Lampkin που πλέον είναι και ο ίδιος κάτοικος του Νησιού, αποφάσισε πως ήταν καιρός να γράψει μια νέα σελίδα στο Μεγάλο Βιβλίο του Trial.

Η πρώτη του αναμέτρηση με τη διαδρομή και την ισορροπία αναβλήθηκε για 24 ώρες, όταν το νησί βρέθηκε στο έλεος μιας καταιγίδας με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες ως και 88 χλμ/ώρα.

Πάρτε μια γεύση από το ρεκόρ στο σχετικό βίντεο…

Πηγή newsbeast.gr