Ποιο είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο;

0
96

Η Bugatti Chiron είναι ένα διθέσιο σπορ υπεραυτοκίνητο (supercar) υψηλών επιδόσεων, που κατασκευάζεται από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Bugatti Automobiles S.A.S. από τις αρχές του 2016.

bugatti1

Το μοντέλο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ως ο διάδοχος της Bugatti Veyron του 2005 – 2015, και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Αύγουστο. Σε αντίθεση με τα 450 αντίτυπα της Veyron, η Chiron θα παραχθεί σε 500 αντίτυπα.

bugatti3

Όπως και η προκάτοχος Veyron κατά την εποχή παραγωγής της, η Chiron επί του παρόντος αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο της Bugatti.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, αυτές πραγματικά είναι ανατριχιαστικές. Η επιτάχυνση 0 – 100 χιλιόμετρα / ώρα (0 – 62 μίλια / ώρα) στη Bugatti Chiron έρχεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τα 300 km/h σε 13,6 δευτερόλεπτα, δηλαδή 3 δευτερόλεπτα λιγότερα από την Veyron. Η τελική ταχύτητα είναι και αυτή δύο σταδίων, όπως ίσχυε και στη Veyron, καθώς στα Auto mode, Handling mode και Autobahn mode περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h, ενώ στο Τop Speed mode περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χιλιόμετρα / ώρα (261 μίλια / ώρα) για λόγους ασφαλείας κατά την οδήγηση σε δημόσιες οδούς, εκτός πίστας. Σύμφωνα με την Bugatti, ωστόσο, τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Michelin μπορούν να αντέξουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες και στη σχετική δοκιμή της ταχύτητας, που θα γίνει σε πίστα και χωρίς τον κόφτη, αναμένεται να ξεπεράσει τα 435 χιλιόμετρα / ώρα (270 μίλια / ώρα).

Έχει υπολογιστεί ότι η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορεί να φτάσει η Chiron, με βάση την ισχύ του κινητήρα, είναι τα 467 χιλιόμετρα / ώρα (290 μίλια / ώρα) και αυτό το νούμερο είχε αναφερθεί αρχικά στα Μέσα Ενημέρωσης ως πιθανό, μέχρι και λίγο πριν την παρουσίαση. Ωστόσο, δεν φαίνεται εφικτό σύντομα, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί κατάλληλη τεχνολογία ελαστικών που να αντέχει τέτοια νούμερα.[2] Για κάθε ενδεχόμενο μελλοντικής εμφάνισης τέτοιων ελαστικών, πάντως, το ταχύμετρο της Bugatti Chiron έχει ως μέγιστη ένδειξη τα 500 χιλιόμετρα / ώρα (311 μίλια / ώρα).

Πηγή: wikipedia.org