Πολεμικός ανταποκριτής βρέθηκε στο μέσο επίθεσης αυτοκτονίας του ISIS (ΒΙΝΤΕΟ)

0
41

Συγκλονιστικά πλάνα από τις μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), που ωθούν χιλιάδες άμαχους στον δρόμο της προσφυγιάς μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today (RT).

Ο πολεμικός ανταποκριτής του RT, William Whiteman μαζί με το συνεργείο του βρέθηκαν στη μέση μιας σύρραξης των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών που έχουν εισβάλλει στη Σύρτη της Λιβύης και γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από επίθεση αυτοκτονίας βομβιστή με όχημα που εφόρμησε εναντίον των μαχητών που υπερασπίζονται τα εδάφη τους.

Πριν προλάβει να πυροδοτήσει τη βόμβα, ο εξτρεμιστής «εξουδετερώθηκε» από όλμο που βρήκε τον στόχο του, λίγο πριν το αυτοκίνητο φτάσει στο σημείο που βρισκόταν το τηλεοπτικό συνεργείο.

Η μάχη συνεχίστηκε και ένας πολεμιστής λέει στην κάμερα του RT: «Εδώ είμαστε Ισλάμ. Αυτοί οι άνθρωποι, του ISIS, είναι τρομοκράτες. Σκοτώνουν κόσμο».

Δείτε το βίντεο:

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της παράκτιας Σύρτης. Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ανακοίνωσαν την Τρίτη 16 Αυγούστου, ότι ανακατέλαβαν μια από τις τελευταίες συνοικίες τις οποίες διατηρούσαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου, οι οποίοι όμως στη συνέχεια κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι έδαφος.

Οι δυνάμεις της νέας κυβέρνησης στην Τρίπολη μπήκαν στη Σύρτη την 9η Ιουνίου στο πλαίσιο της προσπάθειας να εκδιωχθούν από αυτήν οι τζιχαντιστές. Το ISIS είχε μετατρέψει την πόλη αυτή σε προπύργιο του στη Λιβύη από τον Ιούνιο του 2015.

Με τη βοήθεια βομβαρδισμών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μετά την 1η Αυγούστου, οι κυβερνητικοί προσπαθούν να εκδιώξουν από τη Σύρτη τους τζιχαντιστές.

Πηγή news247.gr