Πρόεδρος Αναπτυξιακής Αποκορώνου: "θέλατε να ξεπλύνετε τη ντροπή σας"

0
23

Δεν άργησε η απάντηση του εκπροσώπου της Αποκόρωνας Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, στον δημοτικό σύμβουλο Αποκορώνου Γιώργο Ξηρουχάκη από την παράταξη του Σταμάτη Σγουράκη, ο οποίος με επιστολή του στα ΜΜΕ, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Αποκορώνου και τον πρόεδρος της Αναπτυξιακής, για αδιαφορία σε ότι αφορά στη δακοκτονία στην περιοχή. (Δείτε εδώ).

Αναλυτικά η απάντηση του νόμιμου εκπροσώπου της Αποκόρωνας Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ Σταύρου Σταυρουλάκη:

«Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διάβασα την άστοχη και ψευδή ανακοίνωση του
συμβούλου της παράταξης «ελπίδα και προοπτική» Γ. Ξηρουχάκη.

Άστοχη διότι καταγγέλλει πράγματα τα οποία δε συνέβησαν στη συνάντηση όπως το ότι είπαμε ότι εμείς τα κάναμε όλα καλά και για όλα φταίνε οι άλλοι, ενώ το όλο πνεύμα της συνάντησης ήταν στο που φταίξαμε εμείς και τι θα πρέπει να διορθώσουμε, όπου και τελικά εντοπίστηκαν τομείς που πρέπει να διορθωθούν και υπήρξε η σύμφωνη γνώμη των συνεργείων.

Ανακοινώθηκαν και συμφωνήθηκαν οι αλλαγές και η νέα πολιτική για το επόμενο έτος, καθώς επίσης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα συνεργεία μας καθώς και οι νέες απαιτήσεις από άποψη συμμετοχής στο διαγωνισμό ούτως ώστε τα συνεργεία να τα γνωρίζουν εγκαίρως και να προετοιμαστούν. Πράγματα τα οποία στην ολιγόλεπτη παρουσία σας στην αίθουσα ως εκπρόσωπος της παράταξης σας δεν ήταν δυνατό να διαμορφώσουν την άποψη σας και ψευδή διότι με την απουσία σας δεν είναι δυνατόν να
έχετε άποψη και βεβαίως οι απόψεις σας για δήθεν διαφήμισης της συνάντησης που δεν
ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ενημερωτικό δελτίο τύπου, αλλά και το γεγονός ότι
ανακοινώθηκε ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν προσκληθεί.

Ο Δήμος Αποκόρωνα ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε δια του εκπροσώπου του, το δήμαρχο κύριο Κουκιανακη και θα συνεχίζει να αντιδρά όπως κάνει εδώ και χρόνια έως ότου δοθούν οριστικές λύσεις στο θέμα.

Η αλήθεια κύριε Ξηρουχάκη είναι ότι έπειτα από την άστοχη τοποθέτηση σας (στα λίγα λεπτά της παρουσίας σας) δεχθήκατε την κατακραυγή κάποιων παρευρισκόμενων , στη συνέχεια αποχωρήσατε προφανώς προσβεβλημένος και θέλατε να ξεπλύνετε τη ντροπή σας με αυτή τη κατάπτυστη ανακοίνωση.

Αλίμονο αν η « ελπίδα και προοπτική» αυτού του τόπου είναι πρακτικές όπως τις δικές σας. Ασφαλώς και θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά ολόκληρη την Κρήτη και έχουν πραγματοποιηθεί ευρείες συσκέψεις τόσο στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη και όλων των θεσμικών φορέων του νομού, όσο και στη περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη και περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και όλων των θεσμικών φορέων του νησιού.

Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε θέμα συζήτησης και στο ΣΕΔΗΚ όπου είμαι εκπρόσωπος του νομού Χανίων και ως εκ τούτου τα αίτια έχουν αναλυθεί στον υπέρτατο βαθμό. Για τους λόγους αυτούς ενίσταμαι για άστοχες αλλά και άκρως απογοητευτικές οι δηλώσεις σας. Δε θα επανέλθω σε άρθρα μικροπολιτικής σκοπιμότητας και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου σε τυχόν ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος μου και γενικότερα σε οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του νομικού προσώπου του Δήμου που εκπροσωπώ».