Σε ιδιώτες θα δοθεί προς ενοικίαση το νέο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου;

0
227

Το σύνολο των διαθέσιμων χώρων του νέου κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η κατασκευή του οποίου προχωρά στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, θέλουν να  διαθέσουν προς ενοικίαση σε ιδιώτες, η Δημοτική Αρχή και το ΔΣ του Ταμείου.

Αυτό δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκης.

Όπως είπε ο κ. Βλαχάκης για να μπορέσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προχωρήσει στην ενοικίαση και των δύο ορόφων του κτηρίου, εκτός των ισογείων καταστημάτων, θα πρέπει να γίνει αλλαγή της χρήσης τους, για την οποία θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα δύο ετών.

Στα δύο αυτά χρόνια, οι δύο όροφοι θα παραμείνουν κλειστοί, καθώς δε θα μεταφερθούν εκεί οι υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι θα παραμείνουν στο χώρο που σήμερα στεγάζονται, δηλαδή στο κτήριο που ενοικιάζει ο Δήμος Χανίων στην πολυκατοικία της οδού Γρηγορίου Ε’.

vachakis

Ο κ. Βλαχάκης αιτιολόγησε αυτήν την απόφαση λέγοντας ότι, εάν μεταφερθούν για τα δύο αυτά χρόνια, οι υπάλληλοι στο νέο κτήριο, θα πρέπει να γίνει εσωτερικά διαμόρφωση των χώρων του σε γραφεία, γεγονός που θα καταστήσει στη συνέχεια, απαγορευτική την ενοικίαση τους σε ιδιώτες, για να στεγαστούν εκεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ξενοδοχείο.

dimotiko-limaniko-tamio-2

Για να μπορέσουν να ενοικιαστούν οι δύο όροφοι του κτηρίου, θα πρέπει εσωτερικά να διαμορφωθούν ανάλογα, σημείωσε ο κ. Βλαχάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει μελετήσει το θέμα και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η παραχώρηση προς ενοικίαση σε ιδιώτες του συνόλου των χώρων του νέου κτηρίου, είναι προς το συμφέρον του Δήμου.

Η άποψη που επικράτησε είναι ότι  τα ποσά που θα μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου, θα είναι αρκετά περισσότερα από αυτά που σήμερα πληρώνει ως ενοίκιο, για να στεγάζει τους υπάλληλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προθέσεις και όχι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς όπως τόνισε ο κ. Βλαχάκης για να υλοποιηθούν θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.